Menu
 

Juglas ezerā ielaiž zandartu mazuļus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/RigasDome Foto - twitter.com/RigasDome

Trešdien Juglas ezerā notika kārtējā zivju resursu papildināšana un ūdenstilpē mītošajai zivju saimei pievienosies 27 000 zandartu mazuļu, informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departaments. Zivju mazuļi tiks piegādāti no Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" zivju audzētavas "Tome".

Mazo zandartu iegādi un ielaišanu Juglas ezerā departaments 8308 eiro apmērā finansē no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē.

Ielaižamo zivju konkrēto sugu un daudzumu departaments  saskaņo ar Institūta “BIOR” Zivju resursu pētniecības departamentu, kura darbības mērķis ir zinātnisko pamatu veidošana Latvijas ūdeņos, Baltijas jūrā, Rīgas jūras līcī un iekšējos ūdeņos esošo zivju ilgtspējīgai izmantošanai, skaidro pašvaldībā.

Zandartu mazuļu jaunās dzīves sākuma brīdī  Juglas ezerā  kopā ar pašvaldības pārstāvjiem  un departamenta speciālistiem klāt bija pārstāvji no Pārtikas un veterinārā dienesta, Valsts vides dienesta un zinātniskā institūta “BIOR”. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.