Menu
 

Siguldas novadā paaugstina maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni

  • Autors:  Sigulda.lv
Ilustrācija - twitter.com/sigulda_aizrauj Ilustrācija - twitter.com/sigulda_aizrauj

Saistībā ar grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā Siguldas novada pašvaldība veikusi grozījumus saistošajos noteikumos Nr. 22 “Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālās palīdzības pabalstiem Siguldas novadā”, tādējādi Siguldas novadā tiek paaugstināts maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis.

Grozītā saistošo noteikumu redakcija paredz, ka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis tiek paaugstināts līdz 439 eiro (iepriekš – 426 eiro) pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, otrajai un nākamajām personām – 307 eiro (iepriekš – 298 eiro). Grozījumi stājušies spēkā no šā gada 1. jūlija.

Vienlaikus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā un Ministru kabineta noteikumos Nr. 809 “Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu” noteiktas izmaiņas mājokļa pabalsta aprēķinā no šā gada 1. jūnija. Lai mājsaimniecībai aprēķinātu mājokļa pabalsta apmēru, garantēto minimālo ienākumu sliekšņu summai piemēro šādus koeficientus:

- atsevišķi dzīvojošai pensijas vecuma personai vai atsevišķi dzīvojošai personai ar invaliditāti – koeficientu 2,5;
- mājsaimniecībai, kurā ir tikai pensijas vecuma personas vai personas ar invaliditāti, – koeficientu 2;
- mājsaimniecībai, kurā ir pensijas vecuma personas vai personas ar invaliditāti un bērni, – koeficientu 2;
- pārējām mājsaimniecībām – koeficientu 1,5.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.