Menu
 

Dziedātāja Edīte Štrausa: Lai cik rūgta būtu patiesība, tā atvieglo mūsu ikdienu Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto – Mārīte Melnika Foto – Mārīte Melnika

Starptautiskā Operetes festivāla ietvaros 9.augustā Ikšķiles Tautas namā izskanēs koncerts “Džeza transformācijas. Kā gaismas stars”, kurā piedalīsies Latvijas jaunās džeza zvaigznes – pianists Matīss Žilinskis un dziedātāja Edīte Štrausa.

“Koncertā atklāsim džeza un operetes saskares punktus, izdziedot un izspēlējot Raimonda Paula, Ģederta Ramana, Ulda Stabulnieka, Gunāra Rozenberga un citu komponistu populāras tēmas džeza noskaņās, kā arī džeza stilistikā ieturētas parafrāzes par Matīsa vecvectēva – izcilā melodiķa Arvīda Žilinska – un slavenu operešu komponistu muzikālajām tēmām. Skanēs arī mana oriģinālkompozīcija “Mans gaismas ceļš”, kas tapusi laikā, kad apguvu vokālās prasmes Itālijā,” saka Edīte Štrausa.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Braucot ar riteni, netīšām iemigu. Grūti pateikt, cik sekundes es tā nobraucu, bet tas noteikti bija ekstrēmākais piedzīvojums. Ja runājam par apzinātiem lēmumiem, tad tā bija klinšu kāpšana.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Šķiet, ka mammas nesenā apaļā jubileja, kad aptvēru, cik daudz gadu jau ir pagājis, kopš viņa piedalās šajā pasaulē, un ka ar katru nākamo dienu mums tikai sarūk iespēja satikties rīt. Man bija grūti aptvert, ka laiks patiešām steidzas. Taču, neskatoties uz mammas vecumu, es vienmēr būšu viņas bērns.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Cilvēkmīlestība, dažādās emocijas, un es nedomāju tikai labās. Esmu pārliecināta, ka jebkāda veida emocijas ir tās, kas mani padara dzīvu un ir kā dzinulis turpmākajam darbam.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Slikta atmiņa.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Man pārlieku daudz reizēm patīk dažādi našķi. Priecātos, ja man būtu vēlme tos aizstāt ar ko veselīgu.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Neraudzīties uz citiem ar ekspektācijām un pieņemt to, ka katrs indivīds ir sevis labākā versija, kuru nevajag censties izmainīt, bet pieņemt.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Vēl joprojām neesmu tikusi līdz grāmatu lasīšanai, bet varu ieteikt noskatīties filmu “Perfect strangers”, kura lieliski parāda to, ka ne viss ir tā, kā mums izskatās, un ka meli sēj sēklu nākamajiem. Lai cik rūgta būtu patiesība, tā atvieglo mūsu ikdienu.

Kādu mūziku klausāties?
Indī, roku un popmūziku, džezu, dažreiz arī klasisko mūziku. Parasti vasaras sezonā man tuvāka ir latviešu estrādes mūzika vai pat šlāgeri, kas asociējas ar vasaras garšu un zaļumballēm.

Jūsu nepraktiskākais spontānais pirkums?
Es nopirku mīksto rotaļlietu – garu čūsku ar fliteriem. Vienmēr, kad man iepatīkas kāda mīkstā mantiņa, sev atgādinu, ka tai nav praktiska pielietojuma un nevēlos savu mājokli padarīt par bērnistabu, taču mantiņas tāpat uzvar.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šeit un tagad.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.