Menu
 

Aptauja. Kas ir būtiskākais kvalitatīvu vecumdienu nodrošināšanai? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - www.pexels.com un Liene Ozola Foto - www.pexels.com un Liene Ozola

ZANE, uzņēmēja
Man ļoti labs šķiet veids, kā tas tiek nodrošināts citviet pasaulē. Esmu redzējusi, ka tur ir nevis pansionāti, bet senioru ciematiņi, kur katrs pensionārs dzīvo savā telpā, ar savām mēbelēm, traukiem, mājdzīvniekiem, bet tomēr viņi ir vienkopus, apsargātā teritorijā, kur tiek nodrošināta ēdināšana un citas ikdienas vajadzības. Bet tas, protams, maksā, tāpēc ir svarīgi, lai arī mūsu cilvēkiem būtu cienīgi un pieklājīgi ienākumi.

INGŪNA, šuvēja
Mūsu vecie cilvēki ir pietiekami daudz strādājuši, lai vecumdienas pavadītu mierīgā atpūtas režīmā, lai ikdienas solis – ēst gatavošana, mājas uzkopšana – viņiem nebūtu tik grūts. Lai viņi varētu vairāk pievērsties sev un savām vajadzībām. Diemžēl mūsu pensionāriem pensijas ir tik mazas, ka viņi visu laiku ir stresā, vai pietiks naudas zālēm un vai viņi spēs nomaksāt visus rēķinus.

RITA, strādā maizes ceptuvē
Lai būtu pietiekama pensija, lai pensionāri spētu ne tikai zāles nopirkt, bet viņiem atliktu arī naudiņas, lai kaut kur paceļotu, kaut vai tepat pa Latviju. Ļoti svarīgi ir, lai cilvēks pats būtu aktīvs, lai viņam saglabātos aktīva komunikācija ar vienaudžiem, vislabāk, ja tas ir kāds deju kolektīvs vai koris, tad uz dzīvi var raudzīties pozitīvāk.

IVARS, traktorists
Lai būtu veselība un ārstniecības pieejamība. Tas nav normāli, ka cilvēki pat arī par maksu netiek pie dakteriem. Šobrīd ir tā, ka arī gadījumos, kad cilvēki ir gatavi samaksāt, rindā pie ārsta ir jāgaida vairākas nedēļas.


#SIF_MAF2023

Par publikācijas saturu atbild laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.