Logo
Drukāt šo lapu

Konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023" žūrija sāks ēku vērtēšanu klātienē, tostarp Pierīgā

Foto - buvinzenierusavieniba.lv Foto - buvinzenierusavieniba.lv

Piektdien, 18.augustā, konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023” žūrija uzsāks šā gada konkursam pieteikto ēku otrās kārtas vērtēšanu – ēku klātienes apmeklēšanu un vērtēšanu, augustā kopumā apmeklējot 20 ēkas desmit Latvijas pilsētās, informē Ekonomikas ministrijā.

18.augustā konkursa žūrija apsekos četras atjaunotas daudzdzīvokļu ēkas Ozolniekos (Meliorācijas iela 8), Jelgavā (Lielā iela 13, Mātera iela 17), Liepājā (Celtnieku iela 16), kā arī vienu publisku ēku Liepājā – bērnu atbalsta centru "Dzintari” (Salmu iela 53) un vienu atjaunotu vienģimenes ēku Liepājā, Miera ielā 9.

23.augustā konkursa žūrija apsekos trīs ēkas – vienģimenes ēku Rīgā, Talsu ielā 25a, industriālo ēku/noliktavu Rīgā, Maskavas ielā 462 k-1, kā arī Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolu (Aglonas iela 24, Preiļi), vēsta ministrijā.

25.augustā konkursa žūrija vērtēs ēkas Vidzemes pusē – četras atjaunotas daudzdzīvokļu ēkas Valkā (Stendera iela 2, Ausekļa iela 2, Tirgus iela 14, Tirgus iela 16), atjaunotu daudzdzīvokļu ēku Valmierā (Viestura laukums 2), kā arī Ogres Centrālo bibliotēku (Brīvības iela 35, Ogre).

Konkursam pieteikto ēku vērtēšanu klātienē žūrija noslēgs 31.augustā, aplūkojot jaunbūves daudzdzīvokļu ēkas Mārupē (Malduguņu iela 6) un Rīgā (Baložu iela 9), kā arī divas atjaunotas daudzdzīvokļu ēkas Rīgā (Vidrižu iela 4 , Kartupeļu iela 19) un atjaunotu daudzdzīvokļu ēku Carnikavā (Jūras iela 8). Carnikavā žūrija viesosies arī Carnikavas pamatskolā (Nākotnes iela 1), norāda ministrijas pārstāvji.

Konkursu “Energoefektīvākā ēka Latvijā” Ekonomikas ministrija kopā ar sadarbības partneriem organizē jau 13 gadus; šogad – kopā ar Klimata un enerģētikas ministriju un Latvijas Būvinženieru savienību. Konkursa mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par labbūtību, ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024