Menu
 

Jūrmalā rehabilitācijas centram "Vaivari" būvēs jaunu ambulatoro ēku, būs jauni rehabilitācijas pakalpojumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - www.vm.gov.lv Vizualizācija - www.vm.gov.lv

Lai uzlabotu vides pieejamību pacientiem ar kustību traucējiem un uzsāktu vairākus jaunus rehabilitācijas pakalpojumus, kā triecienviļņu terapiju, fizikālo terapiju, telemedicīnu, nacionālais rehabilitācijas centrs (NRC) “Vaivari” būvēs jaunu ambulatoro ēku, informē Veselības ministrijā.

“Vaivari” ir vadošā ārstniecības iestāde rehabilitācijas jomā, kas sniedz pacientiem pakalpojumus gan stacionārā, gan ambulatori. Stacionārā pērn ārstējās 5175 pacienti, no tiem 1385 bija bērni un 3790 pieaugušie, savukārt ambulatorajā rehabilitācijā, tajā skaitā dienas stacionārā, gada laikā bijuši vairāk nekā 50 000 apmeklējumu pie speciālistiem, no kuriem 43 000 bija valsts apmaksātas vizītes.

Vairāki jauni ambulatorie pakalpojumi līdz šim nav tikuši ieviesti tieši piemērotu telpu trūkuma dēļ. Tāpat ļoti sliktā tehniskā stāvoklī ir ēka, kur strādā Ortozēšanas un protezēšanas centra speciālisti, izgatavojot un piemērot pacientiem tehniskos palīglīdzekļus, norāda ministrijas pārstāvji.

Jaunajā ambulatorajā centrā tiks paplašināti esošie un sākti jauni pakalpojumi personām ar funkcionēšanas traucējumiem (triecienviļņu terapija, fizikālā terapija, telemedicīna), būs iespējas palielināt stacionāro un ambulatoro pakalpojumu apjomu, atbrīvotajās telpās slimnīcā tiks paplašināti ergoterapijas un fizioterapijas pakalpojumi. Tiks paplašināta izglītības un zinātnes daļa, no sliktā stāvoklī esošām telpām Vēsmas ielā 13 uz jauno ambulatoro centru tiks pārcelts Ortozēšanas un protezēšanas centrs, tāpat uz jauno ambulatoro centru tiks pārcelts Medicīnas arhīvs. Tiks arī izveidots pamats metodiskās vadības institūcijas izveidei, tajā skaitā praktiskā vidē balstītai pieredzes apmaiņai.

Jaunās ēkas būvniecībai finansējums jau ir piešķirts iepriekš 1 996 800 eiro apmērā,  valdībai 29.augustā bija jālemj par sākotnēji plānotā būvniecības termiņa pagarināšanu līdz 2024.gada 30.jūnijam. Šobrīd projekta īstenošanai apgūti 102 366 eiro – notikusi ēkas projektēšana, vecās ēkas sūkņu stacijas demontāža, atbrīvojot vietu jaunās ēkas būvlaukumam. Valdība arī akceptēja 916 660 eiro (jeb 64%) peļņas daļu par 2021.gadu atstāt “Vaivaru” rīcībā, no kuriem  jaunās ēkas būvniecībai tiks novirzīti 650 460 eiro, bet digitālā rentgena iegādei – 266 200 eiro, vēsta ministrijā.

NRC “Vaivari” vispārējais stratēģiskais mērķis ir saglabāt, uzlabot un atjaunot iedzīvotāju veselību, nodrošinot  kompleksu multidisciplināru rehabilitācijas pakalpojumu un tehnisko palīglīdzekļu pakalpojumu sniegšanu Latvijas iedzīvotājiem, tai skaitā bērniem, vienlaikus nodrošinot klīnisko bāzi ārstniecības personu izglītībai un veicinot zinātnes un pētniecības attīstību, atgādina ministrijas pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.