Menu
 

Foto: Krāšņi, patriotiski un sportiski Siguldā aizvadīts "Elektrum" Vienības brauciens

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - velo.lv Foto - velo.lv

Divu dienu garumā Siguldā, valdot patriotiskai un sportiski azartiskai gaisotnei, aizvadīts 33.“Elektrum” Vienības brauciens. Uzvaras sporta šosejas braucienā svinēja kaimiņvalstu pārstāvji, kamēr kalnu divriteņu un tautas šosejas braucienā triumfus guvu mūsu valsts braucēji. Retro Velo distances dalībnieku vidū bija arī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš arī deva starta šāvienu Tautas braucienam, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

“Elektrum” Vienības brauciens, kas ir vērienīgākais velo notikuma Latvijā, otro gadu pēc kārtas norisinājās divu dienu garumā. Sestdien vairāki simti mazo pedāļu minēju, spītējot lietusgāzēm, piedalījās bērnu Vienības braucienā. Pie balviņām tika ikviens dalībnieks.

Svētdien Siguldas Svētku laukumā valdīja saviļņojoša, ļoti patriotiska un azartiska gaisotne. Ikviens braukt gribētājs varēja izvēlēties kādu no četrām distancēm. Pārliecinoši masveidīgākais bija Tautas šosejas brauciens. Pirms tā dalībniekus uzrunāja Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš arī deva starta šāvienu.

Organizatori šogad izdevās atjaunot tradicionālo 36 kilometru garo trasi caur Sēnīti, Murjāņiem, Raganu un Turaidu. Braucienā piedalījās darba kolektīvi, draugu kompānijas, ģimenes un kaislīgi velo cienītāji. Uzvaras absolūtajos vērtējumos guva “Murjāņu sporta ģimnāzijas/ RRS” sportists Georgs Tjumins un “ĀdažiVelo” pārstāvošā Renāte Rodionova. Brauciena vecākais dalībnieks bija 93 gadus jaunais Edgars Račis.

Sporta šosejas brauciena dalībnieki veica 133 kilometru garu un ļoti aizraujošu distanci caur Līgatni, Zaubi, Ķeipeni, Suntažiem, Inčukalnu, Murjāņiem, Raganu un Turaidu. Siguldā riteņbraucēji atgriezās pēc pievarēta Gaujas kalna. Vīru konkurencē atrāvienā kopā ar igauņu sportistu Sīmu Kīskonenu, savu vienaudzi Arti Rozi un junioru Ģirtu Harkinu, bija arī eksprofesionālis Gatis Smukulis. Beigās atrāvienu panāca vēl divi igauņi un juniors Olivers Jēkabs Skrapcis. Pirms Turaidas solo vadībā aizbrauca “Tartu2024” vienību pārstāvošais Markuss Pajūrs, kurš arī pārliecinoši uzvarēja. Arī abas pārējās vietas uz pjedestāla igauņiem. Otrais Sīms Kīskonens, bet trešais Markuss Maeuibo. Ātrākais no latviešiem bija Artis Roze, kuram ceturtā vieta.

Dāmām uzvaras laurus plūca Ukrainas riteņbraucēja Valērija Ponomarenko, kurai sekoja tautiete Jūlija Pčelintseva, kā arī Latvijas amatieru čempione no “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” Anita Antone.

Kalnu divriteņu maratonā galvenie favorīti vīru konkurencē bija Latvijas čempions Oskars Muižnieks un Igaunijas čempions Pēters Prūss. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša kalnā, kur Oskars Muižnieks (“DTG – MySport”) spēja iegūt izšķirošu pārsvaru un pārspēt latviski runājošo igauņu riteņbraucēju. Dāmām 48 kilometru garajā distancē uzvarēja Beate Kovgere (“EMU”).

Krāšņākais un nepiespiestākais bija Retro Velo brauciens. Dalībnieki varēja izvēlēties starp divām dažādām distancēm – braukt līdz Ratniekiem vai Līgatnei. Organizatori apbalvoja stilīgāk tērptos dalībniekus gan vīriešu, gan sieviešu kategorijās. Šajā braucienā kopā ar līdzcilvēkiem piedalījās Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Par viskuplāko kolektīvu kļuva “Elektrum”. Komandu vērtējumos uzvarēja Murjāņu Sporta ģimnāzijas Tautas un Sporta šosejas komandas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.