Menu
 

Aptauja. Vai esat sākuši gatavoties jaunajai apkures sezonai? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Šobrīd vēl ir grūti prognozēt visas apkures sezonas izmaksas, tomēr atbilstoši pašreizējām Siltumapgādes uzņēmumu asociācijas prognozēm tās būs zemākas nekā aizvadītās apkures sezonas sākumā un absolūtos skaitļos tās varētu būt līdzīgas kā aizvadītajos mēnešos, kad rēķinus samazināja valsts atbalsta pasākumi.

Zita

Es nevaru ne gatavoties, ne negatavoties, jo dzīvoju daudzdzīvokļu ēkā – kādu rēķinu namsaimnieks man piestāda, tādu maksāju. Vispār vēlētos, lai šogad manā dzīvoklī būtu siltāk, jo pagājušajā sezonā telpās vidēji bija +18 grādu, kas ir par drēgnu. Priecājos, ka darbā varu sasildīties.

Sandra

Jā, esmu jau iepirkusi briketes un vēl daļu pirkšu tagad, septembrī. Ceru, ka ar iepirkto daudzumu man pietiks. Es skatos, kad briketēm ir labāka cena, tad arī nopērku lielāku daudzumu. Daru to laicīgi. Agrāk māju apkurināju ar malku, bet briketes tomēr ir izdevīgāk un ērtāk.

Rūta

Man mājās ir malkas apkure, un, protams, ka to sagadāju laikus. Vienīgās bažas ir par to, vai pietiks visai sezonai. Tā ir priekšrocība, ka varam sakurināt tik daudz, lai pašiem ir silti un komfortabli, bet par to ir jārūpējas nepārtraukti, jo apmēram ik pēc trim stundām malka krāsnī ir jāpapildina.

Ingus

Esam jau laikus nopirkuši briketes, jo, sākoties sezonai, cena būs dubultā, turklāt būs ilgi jāgaida, līdz tās piegādā. Esam arī pieredzējuši, ka briketēm ir daudz sliktāka kvalitāte, ja pērk pēdējā brīdī. Tās var būt mitras, un tad tām ir daudz mazāka siltumatdeve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.