Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Saulkrastu pilsētu rotā rudens ziedu oāzes

Foto - Pēteris Gertners, Saulkrastu novada pašvaldība Foto - Pēteris Gertners, Saulkrastu novada pašvaldība

Tuvojoties rudens sezonai, Saulkrastu pilsētā īpaši krāšņi uzziedējušas puķu dobes. Šajā periodā parasti puķes sāk ziedēt mazāk intensīvi, tomēr pretēji vispārējai tendencei ziedi ne tikai nevīst, bet gan krāšņo ar vēl lielāku spozmi un krāsu bagātību, vēsta Saulkrastu novada pašvaldībā.

“Ziedi vēl arvien ir dzidri un spilgti, un, ja pirmās salnas šogad vēl kavēsies, tad krāšņo ziedēšanas laiku varēsim vērot ilgāk. Puķu dobes pilsētvidē ir veidotas kā mazas dabas oāzes, piepildītas ar dažādām puķu šķirnēm. 300 kv.m apstādījumu aizņem vasaras puķes, bet apmēram 500 kv.m – ziemcietes. Krāšņās hortenzijas, dažādu šķirņu dekoratīvie stādījumi, smilgas un klasiskās rozes ir kā pērles, kas rotā mūsu pilsētu,” norāda Saulkrastu novada ainavu arhitekte Laura Didrihsone.

Labiekārtošanas darbu vadītāja Iveta Jurkeviča, kura ikdienā ar savu darba komandu ir ieguldījusi ne tikai laiku un pūles, bet arī mīlestību, lai nodrošinātu, ka puķu dobes ir ne vien skaistas, bet arī labi koptas, stāsta: “Ņemot vērā, cik vasara bija sausa un saulaina, nevienu citu gadu mēs neesam tik daudz laistījuši puķu dobes kā šogad, bet rezultāts ir atmaksājies. Krāšņā ziedēšana ir kā atgādinājums par to, ka skaistums un dzīvotspēja var pastāvēt pat mainīgos un nepastāvīgos laikapstākļos. Puķu dobes nav tikai vizuāls prieks, tās ir arī simbols tam, kā cilvēka iejaukšanās un dabas spēks var radīt kaut ko īpaši pievilcīgu un iedvesmojošu.”

Pašvaldības pārstāvjiem ir īpašs prieks, ka ziedošās puķu oāzes novērtē arī novada iedzīvotāji un viesi, jo ir saņemtas ziņas nodot komplimentus atbildīgajiem darbiniekiem par kvalitatīvo un skaisto darbu.

Saistītie objekti

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024