Menu
 

Biļešu reforma ļāvusi būtiski palielināt mēnešbiļešu izmantošanu Rīgas sabiedriskajā transportā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad īstenotā biļešu reforma ļāvusi būtiski palielināt mēnešbiļešu izmantošanu Rīgas sabiedriskajā transportā, šodien preses konferencē teica pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" vadītāja Džineta Innusa.

Ja pagājušā gada septembrī mēnešbiļetes iegādājās 9% "Rīgas satiksmes" pasažieru, tad šī gada septembrī aptuveni viena ceturtdaļa jeb 26% pasažieru izmanto mēnešbiļetes.

Uzņēmuma vadītāja arī informēja, ka turpina palielināties kvadrātkoda biļešu izmantošana. Šis biļešu iegādes veids šī gada augustā izmantots 27,7% gadījumu.

Innusa arī informēja, ka attaisnojies eksperiments, nosakot, ka iekāpšana sabiedriskajā transportā notiek tikai pa transportlīdzekļa priekšējām durvīm. 

Viņa uzsvēra, ka tas vairs nav eksperiments, bet gan tiek izmantots kā pastāvīgs risinājums un tiks izmantots arvien plašāk, vērtējot, vai šāda iekāpšanas organizēšana nekavē reisu izpildi.

Kā ziņots, izmaiņas Rīgas sabiedriskajā transporta biļešu sistēmā stājās spēkā šī gada sākumā, ieviešot lētākas mēnešbiļetes un jaunas laika biļetes.

Jau ziņots, ka 2022.gadā kopumā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 168,703 miljoni eiro, kas ir par 4,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 58,9% - līdz 1,25 miljoniem eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.