Logo
Drukāt šo lapu

Melnā piektdiena basketbolistiem: zaudējumus piedzīvo trīs Pierīgas klubi

Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Pagalam neveiksmīgs sezonas sākums izvērties Latvijas otrajā un trešajā līgā spēlējošajiem Pierīgas basketbola klubiem. Zaudējumus sezonas atklāšanas spēlēs piedzīvoja gan Salaspils sporta skolas komanda Nacionālajā basketbola līgā, gan abi Mārupes novada klubi Reģionālajā basketbola līgā.

Debijas spēli Latvijas otrajā spēcīgākajā līgā NBL salaspilieši viesos pret basketbola tradīcijām bagātajiem “Gulbenes bukiem” sāka ar iespaidīgu 10:0 spurtu pirmajās divarpus minūtēs. Taču turpinājumā arī viņiem pietrūka sekmju uzbrukumā, un trīs minūtes vēlāk minūtes pārtraukums bija jāpieprasa jau Salaspils komandas treneriem (13:12). Līdzīgas “šūpoles” pirmajā puslaikā atkārtojās vēl vairākas reizes, tomēr vadībā viesi mājiniekiem neļāva izvirzīties ne reizi un atpūtā devās ar solīdu “plus 10” – 45:35.

Izšķirošā izrādījās trešā trešdaļa, ko “buki” sāka ar astoņiem punktiem, pabeidza ar 12 punktiem pēc kārtas un, uzrādot teicamu precizitāti metienos no tālās distances (visā spēlē 54%), panāca septiņu punktu pārsvaru (67:60), ko izskaņā pieaudzēja pat līdz 99:80. Salaspils sporta skolas komandas sastāvā rezultatīvākie bija Dāvis Klegeris ar 24, Jānis Antrops ar 17 un Jānis Pozņaks ar 10 punktiem.

RBL čempionātā Mārupes sporta centra basketbolisti izbraukumā pret sporta kluba “Rūjiena” komandu vadībā nebija ne reizi, taču intrigu saglabāja līdz pat pēdējām sekundēm. Mājinieku lielāko 8-10 punktu pārsvaru mārupiešu ik pa brīdim samazināja līdz viena precīza metiena tiesai. Pmatlaika pēdējās sekundēs viņiem bija iespēja, veiksmīgi pabeidzot uzbrukumu, pat panākt uzvaru, taču nekā – 65:68. Jānis Pāže mārupiešu labā guva 15 un Artis Ozols 13 punktus.

 “Babītes” basketbolisti mājas spēli Piņķos pret “Nīca/BLi” vienību sāka ar rezultatīvu uzbrukumu, taču tā arī palika vienīgā reize, kad viņi bija vadībā. Jau pirmajā ceturtdaļā deficīts sasniedza 10 punktus (5:15), otrajā – 20 (27:47), bet pēc pārtraukuma mazākā starpība bija 12 punkti, bet pārsvarā turējās 20 punktu robežās. Beigu rezultāts 64:88. Rezultatīvākie laukuma saimnieku rindās bija Ričards Barkovskis un Valters Drusts ar attiecīgi 17 un 15 punktiem.

Sestdien sezonu sāks abas pārējās NBL spēlējošās Pierīgas komandas – BK “Ķekava” savās mājās uzņems “Bausku”, bet BK “Sigulda/Modern house” viesosies pie LU/BS “Rīga” basketbolistiem. Basketbola klubam “Ādaži/Carnikava” pirmais mačs paredzēts nākamtrešdien.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024