Menu
 

Ķekavas un Siguldas basketbolisti jauno sezonu sāk ar grūtām uzvarām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern house" Foto - BK "Sigulda/Modern house"

Nacionālās basketbola līgas jaunās sezonas pirmajās spēlēs sestdien uzvaras grūtā cīņā svinēja basketbola klubi “Ķekava” un “Sigulda/Modern house”.

BK “Ķekava” basketbolisti mājas spēlē pret “Bausku” lielāko cīņas daļu bija zaudētājos. Pirmā puslaika vidu mājinieki zaudēja 5:18 un otro puslaiku sāka ar “mīnus 10” (46:56). Trešajā ceturtdaļā būtisku pavērsienu spēlē ķekaviešiem paveikt neizdevās, un vēl septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām uz tablo bija tieši paši “mīnus 10” (73:83). Lielā mērā pateicoties sava līdera Eduarda Avotiņa varoņdarbiem, vadību izdevās atgūt trīsarpus minūtes līdz beigām (90:89) un dažu punktu pārsvaru nosargāt – 102:98.

Avotiņš 37 laukumā pavadītajās minūtēs guva 44 punktus, no spēles realizējot 16 metienus no 27, kā arī 9 no 13 soda metieniem. Alens Zubrickis uzvarētāju labā guva 13 punktus, Elvijs Mičulis 11 un Edgars Lācis 10.

Vēl spraigāk aizrutēja Latvijas Universitātes/basketbola skolas “Rīga” un BK “Sigulda/Modern house” cīņa. Laukuma saimnieki rīdzinieki lielāko pārsvaru visā spēlē (33:25) sasniedza otrās ceturtdaļas vidū, turklāt jau dažas minūtes atkal bija zaudētājos (35:37), un pārmaiņus te viena, te otra komanda vadība izvirzījās 28 reizes.

Izšķirošie brīži pienāca pamatlaika priekšpēdējā minūtē,kad, būdami iedzinejos 66:67, siguldieši divus uzbrukumus pēc kārtas pabeidza ar precīziem tālmetieniem, turklāt vienu vēl arī ar soda metienu (73:67). Beigu rezultāts 79:71 savukārt bija viesu lielākais pārsvars mačā.

BK “Sigulda/Modern house” rindās Rihards Strauts izcēlās ar 27 punktiem, Māris Ramanis – ar 14 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām, Elvis Saulītis – ar 11 punktiem, bet Kārlis Večens – ar 9 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajās spēlēs zaudējumus piedzīvoja Salaspils sporta skolas basketbolisti Nacionālās līgas turnīrā, kā arī Mārupes sporta centra un “Babītes” komandas Reģionālajā līgā. Kā pēdējie no Pierīgas pārstāvjiem sezonu atklās BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti, kuri trešdien savās mājās uzņems sporta kluba “Rūjiena” komandu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.