Menu
 

Saeima paziņojumā pauž stingru atbalstu Izraēlai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Reaģējot uz teroristu organizācijas “Hamas” uzsākto masveida koordinēto uzbrukumu Izraēlai, Saeima ceturtdien pieņēma paziņojumu “Par atbalstu Izraēlas Valstij”, pavēstīja Saeimas preses dienests.

Paziņojumā parlamentārieši pauž nelokāmu un stingru atbalstu Izraēlas Valstij un solidarizējas ar Izraēlu, uzsverot tās tiesības un pienākumu saskaņā ar starptautiskajām tiesībām aizstāvēt sevi pret šādiem vardarbīgiem un masveidīgiem uzbrukumiem. Deputāti kategoriski nosoda “Hamas” veiktos teroristiskos uzbrukumus Izraēlai un tās iedzīvotājiem un pieprasa, lai “Hamas” nekavējoties izbeidz vēršanos pret civiliedzīvotājiem, kā arī uzbrukumus civilajai infrastruktūrai un atbrīvo visus ķīlniekus.

Saeima aicina Eiropas Savienību nekavējoties stingri reaģēt uz šo starptautisko tiesību pārkāpumu, nosodot “Hamas” un citu teroristisko grupējumu noziegumus, kā arī novērst jebkāda finansiāla atbalsta nokļūšanu šādu organizāciju rokās.

Paziņojumā deputāti arī pauž bažas par citu reģiona valstu, tostarp Irānas, iespējamo iesaisti un atbalstu uzbrukuma plānošanā un īstenošanā, un atgādina, ka Irāna īsteno destabilizējošas darbības Tuvajos Austrumos un to apkaimē. Paziņojumā norādīts, ka tā jau ilgstoši finansē “Hamas”. Parlamentārieši aicina Eiropas Komisiju iekļaut Eiropas Savienības teroristu sarakstā Irānas Revolucionārās gvardes korpusu un tā atzarus, lai sankcijas tiktu piemērotas visām personām, kuras saistītas ar Irānas režīma sniegto atbalstu terorismam Tuvajos Austrumos un citviet.

Ir kritiski svarīgi panākt ilgstošu un ilgtspējīgu mieru Tuvajos Austrumos, atgādināts paziņojumā. Tāpēc jāpastiprina ieguldījumi Tuvo Austrumu miera procesā, kas īstenojams sarunu ceļā, virzoties uz iecerēto divu valstu risinājumu saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūcijām, starptautiskajām tiesībām un iepriekš noslēgtajiem nolīgumiem.

Drošības un humānajai situācijai turpinot saasināties, visām pusēm ir jāievēro savas saistības saskaņā ar starptautiskajām tiesībām, uzsvērts paziņojumā. Parlamentārieši mudina starptautisko sabiedrību paust atbalstu Izraēlai, nosodīt teroristu darbības un konsekventi pieprasīt starptautisko tiesību normu ievērošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.