Menu
 

Sezonas pirmajās mājas spēlēs Salaspils sagrauj Ķekavu, Sigulda piedzīvo zaudējumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

“Ramirent” Nacionālās basketbola līgas turnīrā pirmās mājas spēles piektdien vakarā aizvadīja pagājušās sezonas Reģionālās līgas finālisti BK “Sigulda/Modern house” un Salaspils sporta skolas basketbolisti. Salaspilieši ar 47 punktu starpību sagrāva kaimiņus no Daugavas pretējā krasta, basketbola klubu “Ķekava”, bet siguldieši piekāpās olimpiskā centra “Limbaži” vienībai. Visām trim Pierīgas komandām sezonas startā nu ir pa vienam panākumam un vienai neveiksmei.

Salaspils un Ķekavas basketbolistu duelī laukuma saimnieki vienīgo reizi zaudētājos uz 19 sekundēm bija pašā sākumā (2:4). Sekoja atbildes gājiens 11:0, un jau otrās ceturtdaļas vidū salaspilieši bija panākuši “plus 21” (37:16). Arī turpinājumā aina laukumā nemainījās, un jau otrā puslaika vidū abu komandu treneri varēja sūtīt laukumā rezervistus, jo cīņas iznākums bija skaidrs. Beigu rezultāts 95:48.

No divpadsmit Salaspils sporta skolas basketbolistiem pie punktu guvuma tika vienpadsmit. Visvairāk guva Dāvis Klegeris, kurš turklāt 23 minūtēs gandrīz savāca “triple double” – 20 punkti, 9 atlēkušās bumbas un 8 rezultatīvas piespēles (visai komandai kopā 33 piespēles). Jānis Pozņaks guva 17 un Reno Silavs 12 punktus.  BK “Ķekava” sastāvā labākais bija Eduards Avotiņš – 17 punkti un 8 bumbas pie groziem.

BK “Sigulda/Modern house” un OC “Limbaži” basketbolistu spēles lielāko pirmā puslaika daļu dažu punktu pārsvaru saglabāja siguldieši, tomēr, pārtraukumā ejot, kaujiniecisks neizšķirts 44:44. Nepatikšanas mājiniekiem sākās uzreiz pēc pārtraukuma, kad Limbažu basketbolisti triju minūšu laikā veica 10:0 izrāvienu un drīz pēc tam pārsvaru palielināja līdz 14 punktiem (46:60).

Turpinājumā mājiniekiem vairākas reizes izdevās pietuvoties līdz 5-6 punktiem, četras minūtes līdz pamatlaika beigām bija vēl tikai 67:72, taču limbažnieki allaž prata atjaunot starpību un beigās sagādāja Siguldas komandai zaudējumu 74:85.

BK “Sigulda/Modern house” rindās rezultatīvākie bija Kārlis Večens ar 22 punktiem (plus 10 piespēles), Elvis Saulītis ar 13 un Rihards Strauts ar 11 punktiem. Zīmīgi, ka no spēles mērķi sasniedza tikai trešā daļa laukuma saimnieku metienu. NBL čempionātā pēc pirmajām divām kārtām bez zaudējumiem ir tikai divas komandas – “Limbaži” un “Gulbenes buki”, kas pirmajā kārtā pārspēja Salaspils basketbolistus.

Reģionālajā basketbola līgā otro zaudējumu piedzīvojuši “Babītes” basketbolisti, kuri mājas spēlē Piņķos pret Kandavas BJSS komandu pēdējo reizi vadībā bija 4.minūtē (7:4). Viesi guva nākamos astoņus punktus, otrās ceturtdaļas vidū sasniedza pat 18 punktu pārsvaru (24:42) un ilgu laiku rezultāta starpību noturēja 10-15 punktu robežās. Ceturtajā ceturtdaļā Babītes basketbolistiem izdevās atjaunot intrigu – trīs minūtes pirms beigām vairs tikai 67:70, tomēr pretinieki atbildēja ar sešiem punktiem un uzvarēja 79:70.

Laukuma saimnieku labā 21 punktu guva Valters Drusts, pa 16 punktiem – Ričards Barkovskis un Gints Artmanis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.