Menu
 

Krievijas diplomāti no Ziemeļkorejas atgriežas ar drezīnu

  • Autors:  LETA/BBC

Astoņi Krievijas diplomāti un viņu ģimenes no Ziemeļkorejas dzimtenē atgriezušies, pēdējo ceļa posmu stumjot dzelzceļa drezīnu, jo Ziemeļkorejas robežas ir slēgtas, bet pasažieru pārvadājumi apturēti, ceturtdien pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrija.

Lai atgrieztos dzimtenē, diplomātiem drezīna pašiem bija jāstumj pa dzelzceļu pāri robežai, redzams ministrijas publicētajā video, kas tagad izraisījis plašu rezonansi.

"Sākumā 32 stundas ar vilcienu, tad vēl divas stundas ar autobusu līdz robežai, un beidzot pats svarīgākais maršruta posms - gājiens kājām uz Krievijas pusi. Tam laicīgi bija jāizgatavo rati, jāuzliek tie uz sliedēm, jāizvieto tajā mantas, jāiesēdina bērni, un tad ceļā," ministrija apraksta diplomātu atgriešanos.

Drezīna bijusi bez dzinēja - vienkārša platforma uz vilciena riteņiem -, un to stūmis viens cilvēks.

Tas bijis Krievijas vēstniecības Ziemeļkorejā trešais sekretārs Vladislavs Sorokins. Drezīnā sēdēja viņa trīs gadus vecā meita.

"Visu šo konstrukciju nācās stumt pa dzelzceļu vairāk nekā kilometru. Pats svarīgākais posms - tilts pār Tumannajas upi. Un beidzot mājās - Krievijas robežstacija Hasana," teikts ministrijas paziņojumā.

Pie robežas no Phenjanas ieradušos darbiniekus sagaidīja autobuss, kas viņus nogādāja Vladivostokas lidostā.

Ziemeļkoreja koronavīrusa pandēmijas dēļ transporta sakarus ar visām valstīm pārtrauca vēl pagājušā gada sākumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.