Menu
 

Pēc balsu pieskaitīšanas Siguldas novadā ievēlēto deputātu saraksts nemainās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Pieskaitot Siguldas novada domes vēlēšanu rezultātiem desmit neapzīmogotajās vēlēšanu aploksnēs esošās balsis, deputātu vietu sadalījums starp kandidātu sarakstiem un ievēlētie deputāti paliek nemainīgi, liecina  pārrēķinātie vēlēšanu rezultāti, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.

Neapzīmogotajās aploksnēs sešas balsis bija par Krimuldas novada partiju, divas par Nacionālās apvienības VLTB/LNNK”, Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zaļās partijas apvienoto sarakstu, bet pa vienai balsij – par “Jaunās Vienotības” un Latvijas Zemnieku savienības sarakstiem.

CVK atgādina, ka pašvaldību vēlēšanās, kas notika šā gada 5. jūnijā, balsu skaitīšanas laikā Siguldas novada 783. vēlēšanu iecirknī vēlēšanu kastē tika konstatētas desmit vēlēšanu aploksnes bez iecirkņa zīmoga. Atbilstoši Pašvaldības domes vēlēšanu likumam vēlēšanu aploksnes, kuras nav apzīmogotas ar attiecīgās vēlēšanu iecirkņa komisijas zīmogu, balsu skaitīšanas laikā ir uzskatāmas par nederīgām.

Noskaidrojot notikušā apstākļus un secinot, ka aploksnes nav apzīmogotas vēlēšanu iecirkņa komisijas neuzmanības dēļ un nav saskatāma ļaunprātīga vēlēšanu komisijas vai trešo personu rīcība, kā arī ņemot vērā līdzšinējo tiesu praksi, kurā nostiprināta atziņa, ka katra pilsoņa, kurš piedalījies vēlēšanās, nodotā balss ir nozīmīga un nebūtu izslēdzama formālu trūkumu dēļ, CVK 9. jūnijā lēma uzdot Siguldas novada 783. vēlēšanu iecirknī atvērt balsu skaitīšanā konstatētās neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes un pieskatīt tajās esošo balsojumu vēlēšanu rezultātiem.

Līdz ar to tika atcelts arī Siguldas novada pašvaldības vēlēšanu komisijas 7. jūnija un 783. vēlēšanu iecirkņa komisijas 5. jūnija lēmums par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu, tādēļ gan iecirkņa komisija, gan pašvaldības vēlēšanu komisija piektdien no jauna apstiprināja pārrēķinātos vēlēšanu rezultātus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.