Menu
 

Komandantstundas laikā medicīnisko palīdzību klātienē iespējams saņemt arī Ādažos un Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ja cilvēkam strauji pasliktinās veselība komandantstundā pēc plkst. 20.00, iespēju, kā ātri saņemt palīdzību, nav daudz. Var izsaukt NMPD vai doties uz uzņemšanu, kur, visticamāk, nāksies gaidīt garā rindā. Pierīgā medicīnisko palīdzību komandantstundas laikā līdz pat plkst. 23.00 iespējams saņemt arī “1 min. klīnikā”, kas atrodas pie Jūrmalas šosejas, kā arī Ādažos pie Tallinas šosejas un ir pirmais ātrās apkalpošanas klīniku tīkls valstī.

“Dienas laikā var sazināties ar ģimenes ārstu vai apmeklēt feldšeru, bet, ja vakarā ļoti strauji kāpj temperatūra vai, piemēram, gadās gūt sadzīvisku traumu vai brūci, kas jāpārsien vai jāšuj, iespēju, kur meklēt savlaicīgu palīdzību, paliek mazāk. Protams, ir ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis, bet ir pacienti, kuri precīzu diagnostiku var saņemt tikai klātienē,” par sarežģīto situāciju stāsta klīnikas dibinātāja un vadītāja Ramona Mežale.

Pacientiem ar akūtām elpceļu infekcijas slimības pazīmēm ir sarežģīti saņemt klātienes konsultāciju, it īpaši, ja vēl nav saņemts negatīvs Covid-19 testa rezultāts. “Klīnikā tai pašā dienā var nodot Covid-19 analīzes, bet uz vietas pieejami arī Covid-19 eksprestesti, kas palīdz provizoriski noteikt pacienta stāvokli, pirms ir saņemts gala slēdziens no laboratorijas,” komentēja R. Mežale. Medicīnisko palīdzību var saņemt arī komandantstundas laikā. Tādā situācijā pirms došanās uz klīniku ir jāpiesaka vizīte klīnikas mājas lapā, tad jāizdrukā un jāaizpilda pašapliecinājums par pamatotu atrašanos ārpus dzīves vietas.

Mediķi “1 min. klīnikā” strādā sarkanajā režīmā, apkalpojot gan pacientus, kuriem ir apstiprināta Covid-19 saslimšana, gan arī tos, kuriem ir respiratoro saslimšanu simptomātika un tikai aizdomas par Covid-19. Tā kā klīnika ir sasniedzama tikai ar personīgo auto, kā arī pacienti nekontaktējas viens otru (uzgaidāmā telpa ir viņu automašīna), ir iespēja nodrošināt šī brīža situācijai maksimāli drošus apstākļus pakalpojumu saņemšanai, vēsta klīnikā.

“Kad sākām attīstīt ātrās apkalpošanas medicīnas klīnikas ideju zinājām, ka “1 min. klīnika” necentīsies aizstāt ģimenes ārstus vai citus speciālistus, bet palīdzēs atvieglot un optimizēt medicīnas segmenta darbu, un šobrīd tas ir nepieciešams vēl vairāk nekā jebkad iepriekš,” izteikusies klīnikas izveidotāja R.Mežale.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.