Menu
 

Olimpisko medaļu īpašniekiem – arī Latvijas čempionāta godalgas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Svētdien ar Latvijas čempionātu pieaugušajiem un Latvijas junioru un jaunatnes meistarsacīkstēm noslēdzās četru dienu sacensību maratons kamaniņu sportā. Kā informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā, Latvijas čempionātā kopumā piedalījās 64 sportisti.

Vīriešu konkurencē divu braucienu summā labāko rezultātu uzrādīja un Latvijas čempiona titulu izcīnīja Pekinas ziemas olimpisko spēļu bronzas laureāts Kristers Aparjods no Saulkrastiem. Otrajā vietā, uzvarētājam zaudējot 0,498 sekundes, ierindojās siguldietis Artūrs Dārzniek, bet bronzu karjeras pēdējās sacensībās ieguva Riks Kristens Rozītis no Siguldas. Latvijas junioru čempiona titulu izcīnīja olimpietis Gints Bērziņš no Siguldas, bet ropažnieks Kaspars Rinks pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Dāmu konkurencē karjeru ar Latvijas čempiones titulu noslēdza divu olimpisko medaļu īpašniece krimuldiete Elīza Tīruma, kura abos braucienos uzrādīja labāko laiku. Sudraba godalga Kendijai Aparjodei no Saulkrastiem, bronza – Ullai Zirnei no Siguldas. Sacensībās juniorēm uzvaru izcīnīja saulkrastiete Zane Kaluma, bet otrajā vietā ierindojās siguldiete Frančeska Bona.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē, nestartējot Pekinas spēļu laureātiem Mārtiņam Botam un Robertam Plūmem, Latvijas čempionu titulu izcīnīja vienīgie dalībnieki Andris Šics un Juris Šics.

Junioru konkurencē pirmās trīs vietas ieguva Kaspars Rinks/Vitālijs Jegorovs no Ropažiem, dāmu duets Anda Upīte/Zane Kaluma (Rīga/Saulkrasti) un Jānis Gruzdulis-Borovojs/Uldis Jakseboga (Ulbroka/Ropaži), bet juniorēm Latvijas meistarsacīkstēs uzvaru izcīnīja Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna (Salaspils/Ropaži), otrajā vietā atstājot Martu Poli/Agniju Bogdanovu (Ulbroka). Jauniešu vecuma grupā uzvara Eduardam Martam Markitānam/Ēdenam Čepulim (Cēsis/Stopiņi).

Vecākajā A grupā jauniešiem piecu dalībnieku konkurencē zelta godalgu Latvijas jaunatnes meistarsacīkstēs izcīnīja rīdzinieks Aleksis Siņiļņikovs, kurš apsteidza cēsnieku Martu Eduardu Markitānu un Robertu Lazdānu no Siguldas. Šajā grupā jaunietēm labāko trijniekā iekļuva Agnija Bogdanova (Ulbroka), Katrīna Duganova (Stopiņi) un Luīze Vucāne (Preiļi).

B vecuma grupā puišiem pirmā vieta Robertam Sprukulim (Ropaži), otrā – Ģirtam Circenim (Stopiņi) un trešā – Ričardam Daukštam (Sigulda), bet meiteņu konkurencē medaļas izcīnīja Madara Pavlova (Sigulda), Margita Sirsniņa (Ropaži) un Ulrika Latvena (Saulkrasti).

Visbeidzot jaunākajā C grupā zēniem uzvaras laurus plūca Renārs Kūkojs no Saulkrastiem, aiz sevis atstājot Evertu Precinieku (Ropaži) un Jēkabu Blāķi (Sigulda), bet meitenēm trumfēja Katrīna Parfenkova no Siguldas, kura apsteidza Margaritu Vancāni (Ropaži). Lieliski aizvadot pirmo braucienu, otrajā braucienā ropažniece Katija Rimcāne piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.