Menu
 

Pirmdien Rīgas reģionā ceļu satiksmes negadījumos cietuši astoņi cilvēki

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Pirmdien Latvijā ceļu satiksmes negadījumos cietuši desmit cilvēki, to skaitā viens gājējs un divi velosipēdisti, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Otrajās Lieldienās valstī kopumā reģistrēti 60 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 23 Rīgas reģionā, 13 Latgalē, deviņi Zemgalē, astoņi Vidzemē, bet septiņi Kurzemē. Astoņi cilvēki avārijās cietuši Rīgas reģionā, bet pa vienam - Latgalē un Vidzemē.

Pēdējā no četrām brīvdienām uz Latvijas ceļiem kopumā noformēti 609 administratīvā pārkāpuma protokoli, tostarp 262 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, viens par agresīvu braukšanu, bet 19 - par sēšanos pie stūres alkohola reibumā.

Puse no Lieldienu brīvdienās pieķertajiem iereibušiem autovadītājiem Latvijā bijusi vismaz pusotras promiles reibumā, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina VP Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšnieka pienākumu izpildītājs Arturs Smilga.

Viņš stāstīja, ka policija svētku laikā strādāja pastiprinātā režīmā. Svētku periodā, sākot no aizvadītās nedēļas ceturtdienas, sabiedriskās kārtības un drošības, tajā skaitā satiksmes uzraudzībā, bija iesaistīti teju 1200 likumsargu.

Laikā no piektdienas līdz pirmdienai ceļu satiksmes negadījumos cietuši 28 cilvēki. "Salīdzinot ar pagājušo gadu, priecē tas, ka ir samazinājies cietušo skaits, un šogad esam iztikuši bez bojāgājušajiem," sacīja Smilga, skaidrojot, ka pērn cietušo bijis vairāk nekā 30, bet gājuši bojā divi cilvēki.

Tāpat brīvdienās pieķerti 76 vadītāji, kas bija sēdušies pie stūres alkohola reibumā, vēl četri bijuši narkotisko vielu ietekmē. Policijas pārstāvis uzsvēra, ka vismaz pusei no aizturētajiem iereibušajiem konstatēts vismaz pusotras promiles reibums. Šāda rīcība apdraud gan paša vadītāja, gan apkārtējo drošību, atzina Smilga.

Vienlaikus policijas pārstāvis skaidroja, ka par kādām tendencēm, ņemot vērā brīvdienu statistiku, pašlaik spriest ir pārāk agri. Taču policija iegūtos datus analizēšot.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.