Menu
 

Ikšķilē ar pieredzi dalās Pierīgas kultūras dzīves organizatori

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ikšķilē ar pieredzi dalās Pierīgas kultūras dzīves organizatori Foto: Ikšķiles novada pašvaldība

Pēc aktīvās un pasākumiem bagātās vasaras 1. oktobrī Ikšķiles Kultūras pārvalde organizēja Pierīgas kultūras centru/namu, mūzikas un mākslas skolu direktoru pieredzes apmaiņas vizīti, informē Ikšķiles novada pašvaldībā.

Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš atzina, ka neapšaubāmi šis Latvijas simtgades gads norit ar virkni kultūras pasākumu, no kuriem centrālais un emocijām bagātākais bija Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki – Rīgas centrālajos svētku pasākumos kupli pārstāvēts bija arī Ikšķiles novads. “Pateicoties tieši kultūras jomas darbiniekiem varam būt lepni par saviem novadniekiem, kuriem visu mūsu kopīga darba rezultātā ir radītas iespējas sevi pilnveidot, darbojoties novada amatierkolektīvos. Arī pēdējos gados novada iedzīvotāju pieaugums nosaka to, ka kultūras dzīve novadā tiek veidota bagātīga un piesātināta ar pasākumiem,” pastāstīja I. Trapiņš.



Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa, kurš ir arī jauktā kora “Ikšķile” vadītājs, dalījās savā pieredzē: “Daudzpusīgi attīstīts cilvēks viennozīmīgi ir ieguvējs pilnvērtīgai dzīvei, jo uzskatu, ka ir jādzied, jādejo un jāsporto. Ne velti statistikas dati rāda, ka mūzikas un mākslas skolu absolventiem, pateicoties iegūtajai izglītībai un zināšanām, nesagādā grūtības atrast labu darbu. Tāpēc kultūras jomas darbinieku darbs ir ārkārtīgi svarīgs veselīgai sabiedrībai un tās labklājībai.”

Vienas dienas vizītes ietvaros Pierīgas kultūras jomas atbildīgās amatpersonas iepazinās ar Ikšķiles novada kultūras dzīvi gan informatīvā prezentācijas veidā, ko sniedza Ikšķiles novada Kultūras pārvaldes vadītāja Dace Jansone, gan klātienē apmeklējot infrastruktūras objektus. Viens no pirmajiem, ar ko tika iepazīstināti viesi, bija brīvdabas estrāde, kura vasaras periodā tiek pilnvērtīgi izmantota, organizējot dažādus pasākumus un koncertus, norāda pašvaldībā.



Ikšķiles tautas namā bija iespēja būt lieciniekiem senioru vokālā ansambļa “Saulgrieži” mēģinājumam. Vēl tika apmeklēta Ikšķiles Mūzikas un mākslas skola, evaņģēliski luteriskā baznīca, kā arī pa Daugavas ūdens ceļu ar plosta palīdzību un mūzikas skolotājas, pūtēju orķestra "Ikšķile" vadītājas Lindas Ivanovas muzikālajā pavadījumā tika apmeklēta Sv. Meinarda sala, kur nelielu ieskatu Ikšķiles vēsturē sniedza kultūras mantojuma centra "Tīnūžu muiža" vadītājs Kaspars Špēlis.



Pieredzes apmaiņas brauciens noslēdzās Tīnūžos, kur pēc kultūras mantojuma centra apmeklējuma Tīnūžu tautas namā radošajā darbnīcā “Es esmu karaliene” katra viešņa varēja sev pagatavot pašu rokām darinātu kroni, stāsta pašvaldības pārstāvji.



Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes priekšnieks Oļģerts Lejnieks par pieredzes apmaiņas braucienu izteica milzu pateicību Ikšķiles puses organizatoriem, atzīstot, ka Ikšķile un tās cilvēki vienmēr ir atvērti, uz sadarbību vērsti, atsaucīgi un jebkuru problēmsituāciju gatavi risināt kopīgi, sniedzot gan savu profesionālo padomu, gan draudzīgo plecu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.