Menu
 

Foto: Ar Pētera Vaska jaundarba pasaules pirmatskaņojumu vērienīgi atklāta LNSO koncertsezona

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ar Pētera Vaska jaundarba pasaules pirmatskaņojumu vērienīgi atklāta LNSO koncertsezona Foto: LNSO

Ar nerimstošām stāvovācijām piektdien, 5. oktobrī, Lielajā ģildē ar koncertu “Vaska jaundarbs un Bruknera sestā” tika atklāta Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) 2018./2019. gada koncertsezona. Koncerta kulminācija bija pasaulslavenā latviešu komponista Pētera Vaska jaundarba “Koncerts obojai un orķestrim” pasaules pirmatskaņojums. Koncerta solists – “Berlīnes filharmoniķu” pirmā oboja, izcilais Albrehts Maijers, bet pie diriģenta pults – LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

Sezonas atklāšanas koncerts Lielajā ģildē atzīmējams kā Latvijas simtgades svētku viens no īpašākajiem notikumiem – pirmo reizi pasaulē slavenais komponists Pēteris Vasks uzrakstījis jaundarbu īpaši pēc LNSO pasūtījuma un tā pasaules pirmatskaņojums noticis Rīgā. Jaundarbam līdzās skanēja Pētera Vaska “Musica appasionata” un Antona Bruknera “Sestā simfonija”, informē LNSO komunikācijas konsultante Maija Prozoroviča.

“Šis opuss ir visgaišākais manis sacerētais opuss – to caurstrāvo svētku noskaņa un tajā ir daudz prieka. Diena, atnākšana, rīts, svētki, dziesmu svētki, vakara pastorāle – kā cilvēka mūžs, kā gara kosmogoniska diena, kas ilgst, piemēram, simt gadu,” par jaundarbu stāsta komponists Pēteris Vasks.

Informāciju par LNSO 2018./2019. gada koncertsezonas koncertiem iespējams atrast orķestra mājaslapā lnso.lv.

Iepriekš:
Komponists Pēteris Vasks: "Latvija būs tāda, kādu mēs to uzcelsim!"

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.