Menu
 

Igaunija saņem Baltkrievijas notu par diplomātu skaita samazināšanu līdz minimumam

  • Autors:  LETA/BNS

Igaunijas Ārlietu ministrija saņēmusi Baltkrievijas Ārlietu ministrijas notu, kurā tā paziņojusi, ka līdz minimumam samazinās diplomātu skaitu Baltkrievijas vēstniecībā Tallinā, kā arī pieprasījusi līdz minimumam samazināt diplomātu skaitu Igaunijas vēstniecībā Minskā.

Šāds lēmums ir reakcija uz to, ka šonedēļ ANO Ģenerālās asamblejas sesijas laikā Ņujorkā Igaunija rīkoja Baltkrievijas opozīcijas atbalsta pasākumu, kurā piedalījās arī opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, paskaidrots notā.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu uzsvēris, ka šādi Baltkrievijas režīms vēl vairāk demonstrē savu noziedzīgo seju.

"Igaunija vienmēr atbalstīs Baltkrievijas opozīcijas un pilsoniskās sabiedrības demokrātiskos centienus,"  Reinsalu teiktais citēts Igaunijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Reinsalu arī norādījis, ka jāpastiprina spiediens uz Aleksandra Lukašenko režīmu.

"Baltkrievijas varas iestādes ir līdzdalībnieces Krievijas nežēlīgajā karā pret Ukrainu, kas turpinās jau vairāk nekā sešus mēnešus. Tādēļ sankcijas pret režīmu jāpadara stingrākas, jāturpina tā starptautiskā izolācija, kā arī mums jānodrošina tiesiskā atbildība, jo nedrīkst pieļaut, lai Lukašenko režīms uzskatītu, ka tas ir nesodāms," piebildis Igaunijas ārlietu ministrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.