Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai esat domājis, kā ārkārtas situācijā palīdzēt no jums atkarīgajiem vecajiem ļaudīm? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Pieaugot saspīlējumam kaimiņzemēs un informācijai par iespējamiem draudiem cilvēku drošībai, ir ļoti būtiski neapjukt stresa situācijās, kā arī zināt, ko darīt, un spēt palīdzēt gan sev, gan līdzcilvēkiem. Īpaši tas attiecas uz mazāk aizsargātajām cilvēku grupām – bērniem un senioriem.

Pēteris

Man ir pilnīgi skaidrs, kas jādara. Obligāti jāpalīdz visiem senioriem. Katram mums, kas esam spēka gados, ir jāuzņemas rūpe par vismaz vienu gados vecāku cilvēku, jāparūpējas par viņu drošību.

Elīna

Nē, par to gan es vēl neesmu domājusi. Laiks gan ir tāds, ka par to būtu jāpadomā. Es saņēmu no Aizsardzības ministrijas to bukletiņu, bet savas ģimenes senioriem vēl neesmu to iedevusi. Tagad padomāšu par to.

Lelde

Līdz šim vēl tā pa īstam iedziļinājusies šajā jautājumā neesmu. Protams, ka ārkārtas situācijā ņemtu viņus pie sevis, lai vecvecākiem būtu drošāk. Pēc tam skatītos, ko darīt tālāk, bet tas atkarīgs no tā, kas noticis.

Rita

Diemžēl, bet manā ģimenē tādu vairs nav, pirms gada nomira pēdējais no viņiem. Bet man ir bērni, par kuriem jāparūpējas. Ja sāktos karš, domāju, mūs nepasargās nekas. Vienīgais, varbūt varētu paspēt aizbraukt projām...

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.