Menu
 

Latvijas Universitāte atbalsta Liepājas Universitātes pievienošanos

  • Autors:  LETA
Foto - lu.lv Foto - lu.lv

Latvijas Universitātes (LU) Padome un vadība atbalsta Liepājas Universitātes (LiepU) Satversmes sapulces un Senāta lēmumu pievienoties LU, aģentūru LETA informēja LU Komunikācijas departaments. LU Padome un LU vadība pauž gandarījumu par šo LiepU koleģiālo lēmējinstitūciju atbalstu abu universitāšu ciešākai integrācijai Latvijas augstākās izglītības sistēmas stiprināšanai.

Kā uzsver LU Padome un LU vadība - ņemot vērā atbilstīgi Augstskolu likuma normām noteiktos LiepU un LU stratēģiskā specializācijas virzienus un to iespējamo attīstību, ievērojot reģionālās intereses un darba tirgus vajadzības, kā arī nepieciešamību maksimāli efektīvi investēt atjaunošanas un noturības mehānisma līdzekļus, LiepU iekļaušanās LU ekosistēmā ir optimālākais risinājums šobrīd valstī īstenotās augstskolu konsolidācijas ietvaros.

LU rektors Indriķis Muižnieks norāda: "LU ir ieinteresēta attīstīt tālāk studiju un zinātniskās darbības jomas Liepājā, lai nostiprinātu LiepU darbības reģionālo un valsts mēroga ietekmi, veicinātu efektīvu studiju organizāciju pieprasītos specializācijas virzienos un nodrošinātu LiepU virzību uz Latvijā un Baltijā atpazīstamas zinātnes universitātes statusu".

LiepU Satversmes sapulcei pirmdien neizdevās ievēlēt jaunu rektoru un rektora amatu turpina pildīt esošā rektore Dace Markus, bet LiepU padomei ir jāorganizē jauns rektora vēlēšanu process. Pēc rektora vēlēšanām sekoja jautājums, par ko nācās balsot Satversmes sapulcei, - ārējās konsolidācijas partnera izvēle. Izšķiršanās bija starp LU un Rīgas Tehnisko universitāti. Sanākušie vienbalsīgi nolēma atbalstīt pirmo variantu un pievienoties LU.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.