Menu
 

Lai izvēlētos sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus, Pierīgā vispopulārāk doties uz aptieku

  • Autors:  Ērika Pētersone, “Mēness aptiekas” farmaceite
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No Latvijas iedzīvotājiem 40% sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus iegādājas specializētos kosmētikas veikalos, 39% lielveikala kosmētikas nodaļā, bet 27% šos līdzekļus ikdienā pērk aptiekā un tikpat arī mājsaimniecības un kosmētikas preču veikalos, liecina “Mēness aptiekas” un  pētījumu aģentūras “Norstat” veiktā aptauja.

Vispopulārāk doties uz aptieku, lai izvēlētos sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus, ir Pierīgā, vēsta aptaujas autori. Specializētus kosmētikas veikalus sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļu iegādei vairāk izvēlas sievietes (50%), bet vīrieši – 29%. Šādus veikalus visvairāk iecienījuši gados jaunākie aptaujātie vecumā līdz 29 gadiem, kā arī Vidzemes iedzīvotāji – gandrīz puse no šajā reģionā aptaujātajiem.

Noskaidrojot atbildes uz jautājumu “kur jūs parasti iegādājaties sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus”, tikai 7% respondentu norādījuši, ka neiegādājas sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus – tā atbildējuši 14% vīrieši un tikai 1% sievietes.

Aptiekā sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus iegādājas 38% sievietes un 15% vīrieši, 34% no visiem pircējiem ir vecumā no 18-29 gadiem. Piemēram, vecumā no 41-49 gadiem aptiekā sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus izvēlas iegādāties daudz mazāk – 21% respondentu.

Lielveikalu kosmētikas nodaļas ir vietas, kur vairāk iepērkas vīrieši, ja viņiem nepieciešami sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļi – 44% un attiecīgi 35% sievietes. Tā atbildēja aptuveni 40% katrā vecuma grupā, bet vidzemniekiem lielveikals kā vieta sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļu iegādei ir mazāk populārs – tos šeit pērk tikai 27% Vidzemes iedzīvotāju. Salīdzinoši maz – tikai 4% – ķermeņa kopšanas līdzekļus iegādājas kosmētikas salonā, bet vēl 3% no mājražotājiem.

No aptaujas dalībniekiem 27% sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus parasti pērk mājsaimniecības un kosmētikas preču veikalos. Vecumā no 40-74 gadiem šādi rīkojas 28%, bet jaunākie 18-29 gadus vecie respondenti tikai 23%, kā arī populārāka šāda izvēle ir Rīgā, kur 30% aptaujāto ķermeņa kopšanas līdzekļus iegādājas mājsaimniecības un kosmētikas preču veikalos.

Pēc aptaujas datiem, aptiekā sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus izvēlas iegādāties 27%, kas ir salīdzinoši augsts rādītājs un liecina, ka iedzīvotāji uzticas aptieku profesionāli izvēlētajam sortimentam un farmaceitu ieteikumiem. Kādam ir sausa āda, citam taukaina, vēl citam ādas problēmas rada puberitāte vai arī nepieciešams sākt rūpēties par ādu vairāk, jo parādās pirmās grumbas – katram klientam mums jāatrod piemērotākais līdzeklis, lai tas sniegtu nepieciešamo tieši viņa ādai.

Mūsdienās ir daudzi sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļu zīmoli, katram no tiem ir dažādi piedāvājumi, tādēļ aicinu nekautrēties un aprunāties ar farmaceitu, ko labāk izvēlēties sev, ko dāvināt tuviniekiem. Izvēloties sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus dāvanai, tieši farmaceita ieteikumi un konsultācija varētu īpaši noderēt.

No aptaujā secinātā satraucošāk ir tas, ka lielākais respondentu skaits, kas vispār neiegādājas sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus, ir vecumā no 60-74 gadiem, jo tieši vecākiem cilvēkiem nepieciešami ādu mitrinoši, kopjoši līdzekļi – barojoši roku krēmi u.tml., citādi āda kļūst sausa. Iespējams, ka atbilstošs tuvu cilvēku dāvanas saturs pat varētu šo paradumu izmainīt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.