Menu
 

Aparjodam ceturtā vieta Pasaules kausa otrajā posmā Vistlerā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Kristers Aparjods no Saulkrastiem ierindojies ceturtajā vietā kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās vīriem piektdien Vistleras trasē Kanādā. Astoto vietu ieņēma otrs Latvijas pārstāvis siguldietis Gints Bērziņš.

Uz diviem Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā ar retiem izņēmumiem ieradušies tikai kamaniņu sporta vadošo valstu pārstāvji. Tāpēc ierasto 30 dalībnieku vietā piektdien individuālajās sacensībās vīriem ļoti ātrajā Vistleras trasē, kur ātrums trases lejasdaļā pārsniedz 145 km/h un kur pēdējos divus gadus pandēmijas dēļ Pasaules kausa posmi nebija notikuši, startēja tikai 21 sportists.

Kristers Aparjods pirmajā braucienā dalīja sesto labāko rezultātu ar austrieti Milleru, bet otrajā sasniedza ceturto laiku un summā pakāpās par divām pozīcijām. Uzvaru izcīnīja titulētais vācietis Felikss Lohs, kuram Kristers zaudēja 0,248 sekundes. No godalgotās trešās vietas saulkrastieti šķīra 0,178 sekundes.

Gints Bērziņš pirmajā braucienā bija desmitais ātrākais, bet otrajā, pateicoties devītajam labākajam rezultātam un konkurentu kļūmēm, pakāpās uz astoto pozīciju 0,711 sekundes aiz Loha.

Pasaules kausa absolūtajā kopvertējumā līderis ir sezonas triju pirmo sacensību otrās vietas ieguvējs austrietis Volfgangs Lohs (255 punkti). K.Aparjods ir piektajā vietā (148) un G.Bērziņš 12.vietā (109 p).

Naktī uz sestdienu dāmu individuālajās sacensības uz starta stājās 30 kamaniņu braucējas. Diemžēl Latvijas sportistes cīņā par augstākajām vietām neiesaistījās. Kristera Aparjoda māsa Kendija ar 10.un 12.braucienos summā ieņēma 11.vietu 0,343 sekundes aiz posma uzvarētājas austrietes Madeleinas Egles.

Abas parējās jaunās kamaniņu braucējas no Siguldas sev vēl īsti nepazīstamo Kanādas trasi veica ar kļūdām. Elīna Ieva Vītola ar devīto rezultātu summā no 26.vietas pēc pirmā pakāpās uz 22. (+0,816), bet Sigita Bērziņa palika priekšpēdējā 29.vietā (+1,922 s).

Sestdien vakarā pēc Latvijas laika Vistlerā sacentīsies divnieku ekipāžas dāmām un vīriem, kā arī stafešu komandas.

(papildināta ar 6.-7.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.