Menu
 

Stājas spēkā noteikumi par lašveidīgo zivju licencēto makšķerēšanu Gaujā un Braslā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Stājas spēkā Cēsu novada domes saistošie noteikumi "Par lašveidīgo zivju licencēto makšķerēšanu Gaujā un Braslā", kas nosaka kārtību, kādā tiek organizēta licencētā makšķerēšana Cēsu novada pašvaldības teritorijā esošajā Gaujas upes posmā.

Saistošie noteikumi nosaka licencētās makšķerēšanas kārtību, limitus, makšķerēšanas atļauju izsniegšanas kārtību un maksu, kā arī citus nosacījumus makšķerēšanai Gaujas upē, sākot no dzelzceļa tilta pār Gauju Carnikavā, Ādažu novadā augšup pret straumi līdz autoceļa Valmiera-Smiltene tiltam pār Gauju Valmieras novadā.

Šis upes posms atrodas Ādažu, Saulkrastu, Siguldas, Cēsu un Valmieras novada teritorijās un Braslas upes posmā, kas atrodas Cēsu un Siguldas novada teritorijās, no ietekas Gaujā augšup pret straumi līdz Braslas zivjaudzētavas teritorijas tuvākajai robežai.

Licencētā makšķerēšana tika ieviesta, lai radītu labvēlīgus apstākļus zivju krājumu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai, aizsardzībai un racionālai izmantošanai. Licencētā makšķerēšana sniedz papildu līdzekļus zivju krājumu pavairošanai un aizsardzībai.

Saistošie noteikumi uzlabos zivju krājumu aizsardzību un racionālu izmantošanu. Tiks iegūti papildu līdzekļi zivju krājumu pavairošanai, tai skaitā nārsta vietu atjaunošanai un nārsta vietu kvalitātes uzlabošanai, un aizsardzībai. Tiks organizēta zivju ieguves kontrole un veicināta aktīva un veselīga dzīvesveida attīstība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.