Menu
 

Prasīs IUB un VARAM viedokli par viena atkritumu apsaimniekotāja ieviešanu visā Ķekavas novadā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ķekavas novada dome domā prasīt Iepirkumu uzraudzības biroja un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas viedokli par viena atkritumu apsaimniekotāja ieviešanu Ķekavas novadā, informē Ķekavas domes deputāts Andis Vītols (K).

Pēc novadu apvienošanas Ķekavas novadā atkritumu apsaimniekošanu nodrošina divas kompānijas - lielākajā novada daļā to dara "CleanR", bet bijušā Baldones novada teritorijā SIA "Ogres marss". Baldones novada iedzīvotāji pauda satraukumu, ka šogad plānots atteikties no SIA "Ogres marss" pakalpojumiem.

Kā skaidro pašvaldībā, iepirkums par sadzīves atkritumu un mājsaimniecībās radīto būvniecības atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un uzglabāšanu Ķekavas novadā tika veikts 2018.gadā. Līgums ar "ClenR" kā ar saimnieciski visizdevīgākā piedāvājuma iesniedzēju tika noslēgts uz septiņiem gadiem, un tā darbība beigsies 2025.gadā.

Baldones iedzīvotāji publiski pauduši bažas, ka, mainoties apsaimniekotājam, pieaugs maksājumi par atkritumu izvešanu un varētu zust pakalpojuma kvalitāte.

Šodien Ķekavas domes Īpašumu komitejā tika skatīts jautājums par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu Baldones pilsētas un pagasta teritorijā. Vītols esot rosinājis, pirms lēmumu pieņemšanas konsultēties ar iepriekš minētajām institūcijām. Diskusijas par šo jautājumu ilgušas apmēram stundu, bet viņa priekšlikums ticis atbalstīts, teica deputāts.

Kā aģentūru LETA informēja pašvaldībā, VARAM tiks prasīts, vai pašvaldības izpratne par Atkritumu apsaimniekošanas likuma prasībām ir korekta. Savukārt no Iepirkumu uzraudzības biroja pašvaldība cer saņemt atbildi, vai ir tiesiski, ka bijušajā Baldones novada teritorijā līdz jaunai iepirkuma procedūrai 2025.gadā pakalpojumu sniegs SIA "Ogres marss", vai arī ir pamatoti paplašināt jau noslēgto līgumu ar "Clean R" par atkritumu apsaimniekošanu Baldonē un tās pagastā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija "Ogres marss" 2021.gadā strādājis ar 620 000 eiro apgrozījumu un 48 190 eiro peļņu. Uzņēmums pieder Lienei Saulītei.

Savukārt atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "CleanR", kas ietilpst "CleanR grupā" 2021.gadā strādājis ar 41 miljona eiro apgrozījumu un 3,31 miljona eiro peļņu. Grupas apgrozījums 2021.gadā bija 53,779 miljoni eiro, bet peļņa - 5,95 miljoni eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.