Menu
 

Trešo pušu izraisītie bojājumi pērn "Sadales tīklam" radījuši 366 000 eiro zaudējumus

  • Autors:  LETA
Foto - "Sadales tīkls" Foto - "Sadales tīkls"

Trešo pušu izraisītie bojājumi elektroenerģijas sadales tīklā pērn radījuši 366 000 eiro zaudējumus, liecina sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" publicētais Elektroapgādes apskats.

Uzņēmumā skaidro, ka katru divdesmito jeb 5% elektroapgādes pārtraukumu pērn izraisīja trešo pušu darbības rezultātā notikuši elektrotīkla bojājumi. Pērn to skaits sasniedza 698, kas ir par 9% mazāk nekā 2021.gadā. 

Visbiežāk tos izraisa saimniecisko darbu veicēji, kas ar specializēto tehniku netīšām pārrauj kabeļus (254 gadījumi), gaisvadu līnijas (154 gadījumi), bojā balstus, apakšstacijas vai sadalnes. Turklāt 31 gadījumā tā bijusi apzināta, noziedzīga trešās personas darbība.

Uzņēmumā skaidro, ka katrs šāds bojājums var radīt elektroapgādes traucējumus simtiem vai pat tūkstošiem "Sadales tīkla" klientu. 

Lai no šādiem gadījumiem iespējami izvairītos, rakšanas darbu veicējiem jāsaskaņo darbus ar "Sadales tīklu".

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs. Kompānija nodrošina Latvijas sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.