Menu
 

Valsts policija aiztur "BMW" vadītāju, kurš bēg no likumsargiem ar ātrumu 225 km/h

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

11.februāra vakarā uz autoceļa Rīga – Jūrmala – Ventspils Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieku uzmanību piesaistīja kāds “BMW” markas transportlīdzeklis, kura vadītājs apsteidza policijas ekipāžu, un viņa tālākais braukšanas stils, cenšoties apsteigt citus transportlīdzekļus, bija steidzīgs un balansēja uz pārkāpumu robežas. Ņemot vērā braucēja aizdomīgo un nepārliecinošo rīcību uz ceļa, likumsargi automašīnai pievērsa pastiprinātu uzmanību un vēroja tālākās darbības, nolūkā nepieļaut pārkāpumus.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, automašīnas “BMW” vadītājs uz īsu brīdi piestāja degvielas uzpildes stacijā, pēc kā turpināja ceļu, sākot manāmi pārsniegt atļauto braukšanas ātrumu. Izbraucot no Spuņciema, “BMW” vadītājs neievēroja arī ceļa apzīmējumu – baltu nepārtrauktu līniju, apdzenot priekšā braucošu transportlīdzekli, un paātrinot braukšanas ātrumu līdz 144 km/h.

Likumsargi pietuvojās transportlīdzeklim, lai to apturētu, bet “BMW” ātrums turpināja pieaugt. Pamanot policijas automašīnas speciālos gaismas signālus, “BMW” vadītājs paātrināja braukšanas ātrumu līdz 225 km/h  un uzsāka bēgšanu, kuras laikā veica arī pārgalvīgu manevrus un apdraudēja pretim braucošos satiksmes dalībniekus.

Ņemot vērā bēgošā autovadītāja riskanto un agresīvo braukšanas manieri un rūpēs par savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, policisti nodeva informāciju kolēģiem no citiem reģioniem, lūdzot papildu darbinieku piesaisti, vienlaikus turpinot sekot minētajam transportlīdzeklim.

Pie Tukuma apļa “BMW” vadītājs pazuda no likumsargu redzes loka, bet, ņemot vērā, ka bēgošā agresīvā autovadītāja transportlīdzeklis ir reģistrēts Ventspilī, autovadītāja apturēšanai operatīvi tika piesaistīti kolēģi Kurzemes pusē. Un jau pēc neilga laika tika ziņots, ka konkrētais transportlīdzeklis ir apturēts Ventspils pusē pirms Popes. Arī Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, kuri jau sākotnēji bija šo autovadītāju fiksējuši, devās turp, lai sauktu autovadītāju pie administratīvās atbildības par izdarītajiem pārkāpumiem.

Tika konstatēts, ka pie automašīnas “BMW” stūres bija sēdies kāds 1985. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Minētais vīrietis sākotnēji noliedza, ka ir bijis pie konkrētās automašīnas stūres Rīgas pusē un apgalvoja, ka tajā ir iesēdies tikai Ugālē, bet pirms tam braucis kāds cits. Taču, kad likumsargi parādīja video ierakstu no degvielas uzpildes stacijas Pierīgā, kur viņš bija sākotnēji apstājies, vīrietis savu versiju  par notikušo mainīja.

Valsts policija par izdarītajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem – bēgšanu,  ātruma pārsniegšanu Rīgas reģionā un Tukuma novadā, kā arī par agresīvu braukšanu, radot apdraudējumu citiem satiksmes dalībniekiem, ir uzsākusi vairākus administratīvo pārkāpumu procesus. Tāpat bēgšanas laikā “BMW” vadītāju fiksēja fotoradars pie Smārdes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.