Menu
 

Kamaniņu braucēji sezonas noslēgumā sadalījuši Latvijas čempionāta medaļas (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Noslēdzot 2022./23.gada sezonu, Latvijas kamaniņu braucēji sestdien Siguldā aizvadīja savstarpējās cīņas, sacenšoties par Latvijas čempionāta medaļām. Čempionu titulus izcīnīja Kristers Aparjods no Saulkrastiem, Elīna Ieva Vītola no Siguldas, Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem, kā arī Anda Upīte no Siguldas un Sanija Ozoliņa no Rīgas.

Trīs vīru konkurencē K.Aparjods siguldieti Gintu Bērziņu divu braucienu summā apsteidza par 0,161 sekundi. Trešais bija pasaules junioru čempions ropažnieks Kaspars Rinks, kurš Bērziņam zaudēja nepilnas sešas sekundes desmitdaļas.

Dāmām E.I.Vītola pirmajā braucienā bija labākā un ar otro rezultātu otrajā braucienā nosargāja pirmo vietu. Otrā summā pusotru sekundes desmitdaļu aiz uzvarētājas bija siguldiete Sigita Bērziņa, bet trešā – saulkrastiete Kendija Aparjode, kura otrajā braucienā bija ātrākā, taču pirmajā uzrādīja tikai ceturto rezultātu. Labākā no juniorēm bija viņas novadniece Zane Kaluma, kurai kopvērtējumā ceturtā vieta.

Divnieku sacensībās startēja sešas vīru un junioru ekipāžas, ieskaitot siguldiešus Andri un Juri Šicus, kuri gan piedalījās ārpus konkurences. Karjeru jau noslēgušie brāļi trasē uzrādīja ceturto rezultātu – ātrāki bija gan Pasaules kausa kopvērtējuma trešās vietas ieguvēji M.Bots/R.Plūme, gan juniori Raimonds Baltgalvis no Saulkrastiem un Krišjānis Brūns no Zaķumuižas, gan Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts. Piektajā vietā ierindojās šīs sezonas pasaules junioru čempioni Kaspars Rinks un Vitālijs Jegorovs no Sauriešiem un sestajā – Ropažu jaunieši Jānis Gruzdulis-Borovojs un Uldis Jakseboga.

Dāmu divnieku konkurencē A.Upīte un S.Ozoliņa pārspēja abus junioru duetus – Viktoriju Ziediņu no Salaspils un Selīnu Zvilnu no Ropažiem, kā arī Martu Robežnieci no Ropažiem un Kitiju Bogdanovu no Rīgas.

Vēlāk Siguldā notika arī Latvijas čempionāts jauniešiem trijās vecuma grupās. Goldagoto vietu ieguvēji vecākajā A grupā: jaunieši – 1.Eduards Marts Markitāns (Cēsis), 2.Vitālijs Jegorovs (Ulbroka), 3.Aleksis Siņeļņikovs (Saulkrasti); jaunietes – 1.Agnija Bogdanova (Rīga), 2.Arta Pole (Ulbroka), 3.Anna Aizupe (Ulbroka); divnieki – Rūdis Kūkojs/Markuss Liepiņš (Saulkrasti/Ropaži), 2.Kristiāns Čižiks/Alfrēds Vanags (Ropažu nov.), 3.Ēdens Čepulis/Dēvids Smirnovs (Ropažu nov.); divnieki jaunietēm – 1.Arta Pole/Agnija Bogdanova (Ulbroka/Rīga), 2.Madara Pavlova/Margita Sirsniņa (Sigulda/Ropaži).

B grupā: Jaunieši – 1.Roberts Sprukulis (Ropažu nov.), 2.Everts Precinieks (Ropažu nov.), 3.Ģirts Circenis (Ropažu nov.); jaunietes (B un C grupa) – 1.Katija Rimicāne (Ropažu nov.), 2.Katrīna Parfenkova (Sigulda), 3.Elze Roze (Jūrmala). C grupā jauniešiem: 1.Reinholds Žūriņš (Saulkrasti), 2.Renārs Kūkojs (Saulkrasti), 3.Kristens Rudgalis (Ropažu nov.).

(papildināta ar 6.un 7. rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.