Logo
Drukāt šo lapu

11 miljoni ukraiņu bēgļu no Eiropas Savienības atgriezušies dzimtenē

Eiropas Savienībā (ES) 2022.gadā ieradās apmēram 16 miljoni ukraiņu, bet 11 miljoni no viņiem jau ir atgriezušies dzimtenē, paziņoja ES iekšlietu komisāre Ilva Jūhansone.

"Mēs 2022.gadā uzņēmām Eiropas Savienībā 16 miljonus ukraiņu. 11 miljoni atkal ir atgriezušies Ukrainā. Četri miljoni vēl arvien ir šeit. Vēl viens miljons aizbrauca tālāk, piemēram, uz Kanādu, ASV un Lielbritāniju," paziņoja Jūhansone preses konferencē Briselē.

Viņa uzsvēra, ka ukraiņi pameta ES teritoriju nevis tāpēc, ka būtu nelaimīgi, bet tāpēc, ka bija atstājuši savas ģimenes vai gribēja piedalīties karā pret Krieviju.

"Es runāju ar tiem, kas atgriezās, tāpēc nav pamata runāt, ka viņi šeit ir neapmierināti. Viņi jūt, ka par viņiem priecājas. Bet daudzi, iespējams, atstājot savus bērnus šeit pie radiem, atgriezās paši, lai karotu, strādātu vai piedalītos pretestībā Krievijas agresijai."

Komisāre piebilda, ka katru nedēļu tiek reģistrēti apmēram 200 000 robežas šķērsošanas gadījumu, ukraiņiem dodoties uz ES vai prom no ES. 

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024