Logo
Drukāt šo lapu

Izstrādāti izglītojošie mācību materiāli skolām par depozīta sistēmu

Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Depozīta iepakojumu uzskaites un šķirošanas centra telpās Aconē plašākai auditorijai tika prezentēts SIA “Depozīta iepakojuma operators” (DIO) un nodibinājuma “Iespējamā misija” pedagogu kopdarbs – mācību materiāli skolēniem, kas izglītos jauno depozīta sistēmas lietotāju paaudzi par apzinīgu resursu izmantošanu, materiālu pārstrādes nozīmi un depozīta sistēmas darbības principiem. Materiāli ietver metodisko materiālu divām akadēmiskajām stundām un ir ērti pieejami kā skolotājiem, tā arī citiem interesentiem “Skola2030” datu bāzē un “depozitapunkts.lv” sadaļā “Izglītības materiāli pedagogiem”.

Izstrādāto materiālu komplekti ietver gan darba lapas un prezentācijas integrēšanai mācību stundās, gan mājasdarbus tēmas nostiprināšanai patstāvīgi. Izstrādāti arī stundu plāni pedagogiem, lai palīdzētu pilnvērtīgi sagatavoties mācību stundām un nodot skolēniem gan praktiskas zināšanas, gan arī veidot atbildīgu attieksmi un domāšanu attiecībā uz rūpēm pret vidi un mūsu tiešo ietekmi uz to.

Lai nodrošinātu, ka materiālos apskatītās tēmas tiek apgūtas pilnvērtīgi un atbilstoši vecumam, to saturs un sasniedzamie rezultāti ir pielāgoti četrām dažādām klašu grupām: 1.-3. klasei, 4.-6. klasei, 7.-9. klasei un vidusskolas posmam no 10. līdz 12. klasei. Tāpat ir radīti arī animēti videomateriāli 1.-3. un 4.-12. klašu grupām.

“Kopā ar nodibinājuma “Iespējamā misija” pedagogiem esam izstrādājuši lietošanai gatavus mācību materiālus, lai bērniem jau no agra vecuma gan ar dažādu praktisku uzdevumu, gan videomateriālu integrēšanu mācību stundās palīdzētu apgūt depozīta sistēmas, materiālu pārstrādes un aprites ekonomikas darbības principus. Tieši jaunā paaudze ir cilvēces lielākā cerība nākotnes rūpēs par tīras vides saglabāšanu. Iespējams, tieši bērni būs tie, kuri saviem vecākiem un citiem līdzcilvēkiem iemācīs, cik vienkārša ir atkritumu šķirošana un ka depozīta iepakojumu nodošana var kļūt par mūsu ikdienas sastāvdaļu. Esam gandarīti par veiksmīgā kopdarba rezultātu un ticam, ka šie materiāli būs ne tikai vērtīgs zināšanu avots skolēniem, bet arī noderīgs palīgs pedagogiem, plānojot mācību stundas,” uzsver DIO valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

Mācību materiālu prezentācijas pasākumā piedalījās izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga, nodibinājuma “Iespējamā misija” valdes priekšsēdētāja Ramona Urtāne un citi interesenti.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024