Menu
 

Šogad būvdarbus plānots veikt 640 kilometros valsts ceļu, arī Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Latvijas Valsts ceļi Ilustrācija - Latvijas Valsts ceļi

Valsts ceļu tīklā šogad būvdarbus plānots veikt 640 kilometros ceļu, visvairāk darbu notiks uz reģionālajiem autoceļiem, savukārt no tehnoloģijas viedokļa visplašāk tiks piemērota seguma atjaunošana.  Kā vēsta VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC), plānots, ka šogad darbi noritēs uz 111 kilometriem valsts galveno autoceļu, 379 kilometriem valsts reģionālo un 149 kilometriem vietējo autoceļu.

Cita starpā Pierīgā darbi plānoti uz valsts galvenajiem autoceļiem Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža (A2 39,44.-46,20.km), Inčukalns – Valmiera (A3 4,58.-26,91.km) un Rīgas apvedceļš Salaspils – Babīte (A5 38,20.-40,85.km). Rudenī plānots pabeigt 17 kilometru  gara jauna valsts ceļa posma – Ķekavas apvedceļa – būvniecību.

Būvdarbi notiks arī uz reģionālā autoceļa Rīga Ērgļi (P4 14,13.-30,30.km), tiks izbūvēta jauna caurteka uz ceļa Jaunmārupe – Skulte (V14 6,80.km). Pārbūvēt plānots arī autoceļu Garkalne–Alauksts (P3)  un Inčukalns–Ropaži–Ikšķile (P10) krustojumu, savukārt Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas robežas līdz Garkalnei veiks virkni satiksmes drošības uzlabojumu.

Kopējais finansējums valsts autoceļiem šogad ir 289 miljonu eiro apmērā, no tiem 221 miljoni eiro ir valsts budžets, 13 miljoni eiro – ES Kohēzijas fonda (KF) finansējums, bet 55 miljoni eiro – ES atveseļošanas fonda (AF) finansējums. AF finansējums pieejams šogad un turpmākos trīs gadus un tā uzdevums ir gan mīkstināt Covid pandēmijas negatīvās sekas, gan veicināt drošu satiksmi uz jaunajiem administratīvajiem centriem. Šis finansējums tiek novirzīts būvdarbiem reģionālo un vietējo autoceļu tīklā, norāda LVC.

Kopumā šajā būvdarbu sezonā darbi plānoti 89 būvdarbu objektos un par 13 no tiem līgumi jau ir noslēgti, vēl 50 objektu līgumi ir iepirkumu procesā bet aptuveni 30 objektiem iepirkumu dokumentācija ir izstrādes stadijā un iepirkumus plānots izsludināt līdz jūnija beigām.

Paredzams, ka būvdarbu sezona valsts ceļu tīklā atsāksies aprīļa otrajā pusē, savukārt objektos, kur plānota seguma atjaunošana, darbi uzsāksies maijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.