Menu
 

Bīskaps aicina rītus sākt ar Dievu, lai dzīvotu labāk

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Rīgas arhidiecēzes bīskaps Rinalds Grants, Lieldienās uzrunājot ticīgos, aicina ikdienas gaitas sākt ar Dievu, jo tā var iemācīties un dzīvot labāk.

Bīskaps uzrunā Rīgas Domā stāstīja, ka augšāmcelšanās pirmās liecinieces bija sievas, kuras, lecot saulei, bija ceļā uz Jēzus kapu. "Šis stāsts nebūtu tik aizkustinošs un skaists, ja mēs evaņģēlijā lasītu: kad sievas visu bija apdarījušas un bija jau novakars, viņas sazinājās un nolēma vēl apraudzīt Jēzu."

Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps uzsvēra, ka, ja sievas to nedarītu, neviens viņām nepārmestu, tomēr Jēzus viņām nozīmēja tik daudz, ka viņas nemeklēja iemeslus neiet vai kavēties. "Rīta agrums izrādījās vispiemērotākais laiks, lai sastaptu augšāmcelto," akcentēja garīdznieks.

Bīskaps retoriski vaicāja par mūsu rītu pirmajām minūtēm - ar ko tās aizpildām. Sievu piemērs, viņaprāt, izaicinot un iedvesmojot. Garīdznieks apzinās, ka "tik skaistai vīzijai par mūsu rītiem un attiecībām ar Dievu ir daudz šķēršļu - gluži kā sievām akmens kapa priekšā". Tas var būt telefons, satraukums par dienas darbiem, agri pamodušies bērni, šaubas par jēgpilni izmantotu laiku, stāstīja baznīcas pārstāvis, uzsverot, ka arī sievas akmeni no Jēzus kapa novelt nevarēja, bet pamosties un līdz tam aiziet varēja gan. Proti, sievas izdarīja to, ko bija spējīgas, un tieši tāpēc viņām izdevās piedzīvot Kristus augšāmcelšanos.

Garīdznieks akcentē, ka viss Kristus ciešanu un augšāmcelšanās stāsts rādot, ka Dievs vēlas būt kopā ar cilvēkiem.

"Dievs no savas puses ir izdarījis visu, lai mēs viņu pazītu un ar viņu dzīvotu. Tādēļ nepazaudēsim savus rītus. Sāksim dienu kopā ar viņu kā vēl nepiepildīti, atvērti, kā tādi, kas vēl tikai uzņemam dienas virzienu. Ja kopā ar viņu iemācīsimies labāk izmantot rītus, mēs arī labāk dzīvosim," mudināja baznīckungs.

Viņš uzsvēra, ka ikviens, kas šodien svin Kristus augšāmcelšanos, gluži kā sievas, kas bija devušās uz Jēzus kapu rīta agrumā, ir kļuvis par "skaistās un cerību pilnās vēsts" lieciniekiem.

"Visos laikos ir atradušies kādi, kas rada liecības par vardarbību, ciešanām un nāvi. To sāpīgi mums atgādina situācija Ukrainā un citviet pasaulē. Kādas mājas būs šī Zeme, ja tās būs vienīgās liecības un vienīgās balsis?" vaicāja garīdznieks.

Tāpēc toreiz Dievs pārsteidzis sievas un viņas kļuva par lieciniecēm dzīvībai un cerībai Kristū, apgalvoja baznīcas pārstāvis, akcentējot, ka Dievs to turpinot darīt arī tagad.

Kā ziņots, kristīgā baznīca šodien svin Lieldienas - Jēzus Kristus augšāmcelšanās svētkus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.