Menu
 

"Eurostat": Latvija februārī starp 15 ES valstīm ar rūpniecības produkcijas apmēra kritumu

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvija februārī starp 15 ES valstīm ar rūpniecības produkcijas apmēra kritumu

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā februārī salīdzinājumā ar 2022.gada otro mēnesi samazinājusies par 2,2%, tādējādi tai esot starp 15 Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kritums, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" ceturtdien publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Straujāks kritums šajā periodā fiksēts Igaunijā (-7,4%), Lietuvā (-6,9%), kā arī Slovākijā un Rumānijā (abās valstīs (-4,7%).

Savukārt straujākais pieaugums bijis Īrijā (+25,3%), Maltā (+17,1%), Dānijā (+15,7%) un Grieķijā (+5,3%).

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide februārī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada palielinājusies par 2,1%, bet eirozonā – par 2%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – janvāri – rūpniecības produkcijas izlaide ES februārī pieaugusi par 1,4%, bet eirozonā – par 1,5%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies 20 valstīs, straujākais kāpums bijis Beļģijā (+6,1%), Luksemburgā (+4,9%) un Grieķijā (+4,8%), bet samazinājums fiksēts Slovēnijā (-3,6%), Somijā (-2,3%), Portugālē (-2%), kā arī Zviedrijā, Itālijā un Rumānijā (visās valstīs -0,2%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 2,8%, Lietuvā – par 0,8%, bet Igaunijā – par 0,2%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.