Menu
 

Muzeju naktī varēs apmeklēt Rīgas pili

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Muzeju naktī, kas notiks maija vidū, apmeklētājiem durvis vērs Valsts prezidenta rezidence - Rīgas pils, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Muzeju naktī no plkst.15 līdz pusnaktij varēs izstaigāt visas Rīgas pils reprezentācijas zāles: Ģerboņu zāli, Balto zāli, Sūtņu akreditācijas zāli un Svētku zāli. Tāpat varēs aplūkot parādes vestibilu, kāpnes, Zaļo zāli un Zilo foajē, Rīgas istabu, Dorotejas istabu un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes darba kabinetu.

Rīgas pils viesi varēs apskatīt arī Dāvanu zāli, kurā izvietotas Valsts prezidentiem pasniegtās diplomātiskās dāvanas, un visus augstākos Latvijas valsts apbalvojumus. Muzeju nakts atmosfēru Rīgas pilī bagātinās dažādi muzikāli priekšnesumi.

Muzeju nakts tēma "Radīšana" Rīgas pilī būs redzama stāstos par nozīmīgām personībām, kuru darbs ir veidojis Rīgas pili un kuru profesionālās gaitas ir saistītas ar Valsts prezidenta institūciju.

Rīgas pils Baltijas mērogā ir unikāls kultūrvēsturisks objekts, kas cauri gadsimtiem bijis varas simbols un jau vairāk nekā simt gadu - arī valstiskuma simbols.

Latvijas Valsts prezidenti gan pirms Latvijas okupācijas, gan pēc valstiskās neatkarības atgūšanas ir strādājuši Rīgas pilī, un katram no viņiem ir bijusi nozīmīga loma Latvijas valsts veidošanā, akcentē Kresa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.