Menu
 

Foto: Jūrmalā iestādīti vairāk nekā 33 000 sīpolpuķu

  • Autors:  Jūrmalas valstspilsētas administrācija
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Jūrmalas pilsētas parkus un skvērus rotā vairāk nekā 17 000 atraitnīšu stādu, krāšņi zied hiacintes un plaukst pirmās tulpes.

Vēloties radīt pavasarīgas sajūtas Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem, parkos, skvēros un pilsētas zaļajās zonās iestādīti vairāk nekā 33 tūkstoši sīpolpuķu, kombinējot dažādu augstumu un krāsu tulpes ar narcisēm, papildinot dobes ar lielāka auguma akcentiem, kā fritilārijas un dekoratīvie sīpoli, kopā veidojot vienotu ansambli.

Pilsētas puķudobes ar pavasarīgo krāsu gammu jau piepilda atraitnītes, gandrīz 17 tūkstoši to stādu Jūrmalai izaudzēti kokaudzētavas “Bulduri” siltumnīcās. Šogad īpašs akcents likts uz dzelteniem, baltiem un oranžiem toņiem, kas iekrāsos pilsētas apstādījumus.

Siltumnīcās vēl aug un pieņemas spēkā desmit tūkstoši vasaras puķu stādu, kuri tiek audzēti puķu kastēm un podiem, kas siltajās maija dienās tiks izvietoti pie apgaismes stabiem, uz Dzintaru viadukta tilta margām un citviet pilsētā. Jūnija sākumā pavasara sīpolpuķes un atraitnītes nomainīs ap 11 tūkstošiem vasaras puķu stādu, kas turpinās priecēt līdz pat oktobrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.