Menu
 

Ar mūziku un lekcijām Mārupē priecēs Zaļais festivāls

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

12.maijā Mārupē jau trešo gadu tiek rīkots īpaši “zaļš” pasākums – Zaļais festivāls, lai aktualizētu dabai draudzīgas vides jautājumus. Arī šogad Zaļajā festivālā aicina pulcēties dabas draugus, atkritumu šķirošanas entuziastus un cilvēkus, kuriem rūp vide, kurā dzīvojam un audzinām savus bērnus, lai brīvā atmosfērā gūtu vērtīgu informāciju par vides jautājumiem, kā arī patīkami pavadītu laiku, baudot muzikālas performances un citas aktivitātes, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Festivāls notiks 12.maijā no plkst.16.00 līdz 21.00 “Business Garden Riga” iekšpagalmā Malduguņu ielā 4, Mārupē. Pasākumā būs iespēja baudīt dažādus muzikālus priekšnesumus – marimbas skaņas, digitālo akordeonu, pūtēju orķestra jaudu un bungu rībēšanu. Gaidāmas arī vērtīgas lekcijas par mobilitātes jautājumiem pilsētvidē, bioatkritumu mazināšanu, kompostēšanu pie mājas un ārtelpu labiekārtošanu.

Padomāts arī par pašiem mazākajiem pasākuma apmeklētājiem, kuriem būs iespēja salikt klimata puzli, pieveikt dažādus veiklības izaicinājumus un stafetes, darboties radošajā darbnīcā, piešķirot lietām jaunu dzīvi, pacelties virtuālā tūrē virs atkritumu poligona un mācīties šķirot atkritumus šķiratlonā. Festivālu noslēdzot, aicina kopā baudīt šarmantās Grētas Grantiņas koncertu.

“Viszaļāk” būtu festivālā ierasties kājām vai ar velosipēdu, bet, ja izvēle būs par labu automobilim, Zaļā festivāla apmeklētājiem “EuroPark” autostāvvietā pie “Business Garden Riga” pirmās divas stundas būs bez maksas, atzīmē pašvaldībā.

Plašāka informācija pieejama tīmekļvietnē www.marupe.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.