Logo
Drukāt šo lapu

PMLP priekšniece: Patvēruma meklētāju skaits Latvijā ir ļoti liels

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā patvēruma meklētāju skaits ir ļoti liels, atzinusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšniece Maira Roze.

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā šonedēļ Roze norādīja, ka, neraugoties uz īpašo situāciju uz robežas ar Baltkrieviju un robežsargu centieniem imigrantu atturēšanā nelikumīgi šķērsot robežu, patvēruma meklētāju skaits ir ļoti liels.

Šogad līdz 12.maijam kopumā patvērumu pieprasījušas 372 personas. Patvērumu pieprasījis 161 Sīrijas, 46 Afganistānas, 51 Irākas, 17 Bangladešas, 14 Baltkrievijas, 15 Krievijas un trīs Ukrainas valstspiederīgie.

Uz 11.maiju izskatīšanā bija 212 personu iesniegumi par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

"Ļoti liela daļa no tiem, kas pieprasa patvērumu un atrodas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos, pēc dažām dienām dodas prom, jo viņu mērķis nav Latvija, bet Eiropa. Centrs nav slēgta iestāde, un viņi to izmanto," norādīja Roze.

Muceniekos 8.maijā uzturējās 137 personas.

79 Krievijas pilsoņu iesniegumu izskatīšana PMLP vai tiesā ir dažādās stadijās. Daudzos gadījumos izskatīšanas termiņš tiek pagarināts, tostarp, lai saņemtu Valsts drošības dienesta atzinumu. Saskaņā ar pēdējiem tiesas spriedumiem personām, kuras nevēlas karot Ukrainā un pieprasa patvērumu Latvijā, piešķirams bēgļa statuss.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024