Menu
 

Tieslietu ministre cer uz viendzimuma pāru kopdzīves regulējuma virzīšanu apstiprināšanai rudenī

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) cer uz viendzimuma pāru kopdzīves regulējuma virzīšanu apstiprināšanai rudenī.

Tieslietu ministrija līdz šim veikusi "lielu sagatavošanās darbu", tāpēc, ja līdz rudenim tiktu panākta politiska vienošanās, tad nebūšot šķēršļu risinājumu virzīt vērtēšanai Saeimas rudens sesijā, šodien pēc "Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" tikšanās skaidroja tieslietu ministre.

Lībiņa-Egnere norādīja, ka runa ir par jauna regulējuma izveidošanu un ka šajā lietā ir iespējams iet "dažādus ceļus" jeb ir dažādi tehniskie risinājumi šādu grozījumu pieņemšanai. Sarunām par to arī tiks veltīts "pienācīgs laiks".

Tieslietu ministre uzsvēra, ka politiķu atbildība ir izpildīt Satversmes tiesas (ST) spriedumu par to, ka jānodrošina kopdzīves regulējuma ieviešana likumos.

"Jaunās vienotības" politiķe kritiski izteicās par "vienu koalīcijas partneri", ar to domājot Nacionālo apvienību (NA), kas ar daudziem ultimātiem šī jautājuma virzību ierobežo. Tāpēc Lībiņa-Egnere cer uz raitāku tā virzību iespējamā paplašinātajā koalīcijā.

"Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs skaidroja, ka šodien netika plaši iztirzāts kopdzīves jautājums, bet partija vēlas par to runāt turpmākajās sarunās.

Kā ziņots, pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam NA un AS iebilst.

Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.