Menu
 

Allažos pabeigta bērnudārza ēkas atjaunošana un teritorijas labiekārtošana

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Allažos noslēgušies 2022.gada būvniecības sezonā uzsāktie būvdarbi Allažu pirmsskolas izglītības iestādes (PII) ēkā Birzes ielā 4. Ēkā ikdienā uzturas ne tikai piecas PII grupiņas, pirmsskolas pedagogi un tehniskais personāls, bet arī pašvaldības klientu apkalpošanas centrs, Allažu bibliotēka, Allažu attīstības biedrība, kooperatīvā krājaizdevu sabiedrība “Allažu saime” un citas iestādes, norāda Siguldas novada pašvaldībā.

Projekta kopējās izmaksas ir 803 632,12 eiro (iekļauts PVN); būvdarbus veica SIA “Wood Constractions”. Būvniecības laikā nosiltināta ēkas fasāde un jumts, veikta logu un ārdurvju nomaiņa. Fasādes apdarei izmantotas HPL plāksnes, ventilējamas fasādes. Pamatā tika izmantotas piecu krāsu plāksnes, līdz ar to katrs ēkas apjoms ir savā tonī, bet vienojošais centrālais apjoms ir pelēkā tonī, savukārt kā dekoratīvie elementi izmantoti logu grupu aprāmējumi koka tonī. Tāpat uzlabotas lietus ūdens novadīšanas sistēmas, veikta noteku nomaiņa un ieejas mezglu jumtiņu montāža.

Ēkas jumtam izveidota zibens aizsardzības sistēma. Sienu siltināšanai izmantotas ventilējamo fasāžu plāksnes. Atjaunotas arī evakuācijas kāpnes no pirmsskolas izglītības iestādes telpām otrajā stāvā.

Pārbūvēta galvenā elektrosadale un demontēts esošais pieslēgums no gaisa līnijas. Projekta otrajā, noslēdzošajā, kārtā šā gada pavasarī tika veikti labiekārtošanas darbi un sētas izbūve. Izbūvēts arī automašīnu stāvlaukums un apgaismojums.

“Esam paveikuši vēl vienu būtisku investīciju Allažu pagasta iedzīvotāju ērtībām – pašvaldības ēka Birzes ielā ir kļuvusi energoefektīva, pieejamāka, kā arī ieguvusi jaunu, dzīvespriecīgu veidolu. Iepriekšējos gados esam veikuši arī būtiskus remontdarbus ēkas iekštelpās, tādēļ šobrīd pirmsskolas, bibliotēkas un pašvaldības klientu apkalpošanas centra apmeklētājiem pieejamas mūsdienīgas un patīkamas telpas.

Tiesa gan, darbus šajā teritorijā vēl neesam pabeiguši – nākamajā projekta kārtā allažniekiem līdzšinējā rotaļu laukumā vietā izveidosim publiski pieejamu vietu dažādu pasākumu norisei, bet otrā pusē – jaunu rotaļu laukumu un atpūtas vietu pirmsskolas izglītības iestādes bērniem. Tāpat drīzumā uzsāksim Allažu pamatskolas sporta laukuma projektēšanu, lai nomainītu skrejceliņa segumu un labiekārtotu zonas citām aktivitātēm,” par veicamajiem darbiem stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.