Menu
 

VDD informācija neliecina par "Vagner" radītu tiešu apdraudējumu Latvijas nacionālajai drošībai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts drošības dienesta (VDD) rīcībā esošā informācija neliecina, ka algotņu grupējums "Vagner" šobrīd radītu tiešu apdraudējumu Latvijas nacionālajai drošībai, pauda dienestā.

VDD atbilstoši savai kompetencei pastāvīgi iegūst informāciju par Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" aktivitātēm un vērtē ar tām saistītos riskus gan nacionālajai, gan reģionālajai drošībai.

VDD kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sadarbībā ar Valsts robežsardzi pastiprinātā režīmā veic migrācijas kontroles pasākumus, lai nepieļautu tādu ārvalstnieku ieceļošanu Latvijā, kas var radīt apdraudējumu Latvijas valsts drošībai.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko ceturtdien paziņoja, ka Prigožins, kurš pēc "Vagner" dumpja bija ieradies Baltkrievijā, ir atgriezies Krievijā.

Jau vēstīts, ka "Vagner" līderim Jevgeņijam Prigožinam un "Vagner" kaujiniekiem 24.jūnijā tika piedāvāts patvērums Baltkrievijā, lai viņi izbeigtu Krievijā sākto militāro dumpi.

Baltkrievijā nav ieradušies daudz algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieku, ceturtdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. "Mēs esam novērojuši dažus sagatavošanās darbus lielu "Vagner" karavīru grupu uzņemšanai Baltkrievijā," teica Stoltenbergs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.