Menu
 

Bioloģiskie lauksaimnieki un biškopji aicina Eiroparlamenta deputātus atbalstīt Dabas atjaunošanas regulu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas bioloģisko lauksaimnieku kopiena un tās jumta organizācija "Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija" (LBLA) kopā ar Latvijas biškopjus apvienojošo organizāciju "Latvijas Biškopības biedrība" (LBB), kā arī mazo un vidējo lauksaimnieku un lauku iedzīvotājus pārstāvošo biedrību "Latvijas Zemnieku federāciju" (LZF) nosūtījusi vēstuli Latviju pārstāvošajiem Eiroparlamenta deputātiem, aicinot 12.jūlijā paredzētajā balsojumā atbalstīt Eiropas Komisijas rosināto likumprojektu par Dabas atjaunošanas regulu, informē LBLA lauksaimniecības politikas eksperts Raivis Bahšteins.

Tādējādi trīs nevalstiskās organizācijas, kas pārstāv tūkstošiem lauksaimnieku, biškopju un lauku iedzīvotāju viedokli, norobežojas no biedrības "Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome" (LOSP) izplatītā paziņojuma, kurā aicināts noraidīt Dabas atjaunošanas regulas likumprojektu.

"Tikai skatoties īstermiņā, var šķist, ka ieguldījumi vidē un dabas atjaunošanā var kavēt pārtikas industrijas attīstību. Domājot par sabiedrības nodrošinājumu ar pārtiku ilgtermiņā, kas ir būtisks nacionālās drošības elements Latvijā un Eiropas Savienībā kopumā, atbildi sniedz dabas risinājumos sakņotas lauksaimniecības prakses. Tikpat būtiska ir veselīgas dzīvestelpas saglabāšana un atjaunošana lauku apvidu iedzīvotājiem un pašiem lauksaimniekiem," vēstulē deputātiem norāda LBLA valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis, LZF valdes priekšsēdētāja Agita Hauka un LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Dabas atjaunošanai un no tās izrietošajai ekosistēmas veselībai ir fundamentāla nozīme, lai nākotnē nesamazinātos pārtikas pieejamība. Tādējādi, LBLA, LZF un LBB ieskatā, bioloģiskās daudzveidības stāvokļa izmaiņas ir cieši saistītas ar iespējām vispār turpināt ražot pārtiku. Pārtikas ražošanai attālinoties no dabas, jau pašlaik samilzušās problēmas ar lauksaimniecības radīto piesārņojumu un lauksaimnieku nespēju pielāgoties klimata pārmaiņām palielināsies gadu no gada, un ne mazāk būtisks ir jautājums par pārtikas saikni ar sabiedrības veselību. Tas nozīmē, ka jārīkojas nekavējoties, lai situācija neturpinātu pasliktināties, skaidro R.Bahšteins.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.