Menu
 

Apstiprinātas izmaiņas vairākos reģionālo autobusu maršrutos, tostarp Salaspils novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ikmēneša Sabiedriskā transporta padomes sēdē 14.jūlijā tika apstiprināti regulāri vilcienu reisi katru dienu līnijā Rīga-Liepāja, kā arī izmaiņas vairākos reģionālo autobusu maršrutos Saldus, Kuldīgas, Alūksnes, Madonas, Salaspils novados un Pierīgā kopumā, pavēstīja VSIA “Autotransporta direkcija”.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 5835 Salaspils-Daugavas muzejs-TEC-2-Saulkalne turpmāk darba dienās mācību laikā (izņemot svētku dienas) uz eksperimenta laiku – četriem mēnešiem – tiks izveidoti reiss plkst.14.00 no Salaspils skolas, savukārt no Granīta ielas – reiss plkst.14.45. Tādējādi tie novada skolēni, kuri iepriekšējo reisu nevarēja izmantot, pēc mācībām ērtāk varēs nokļūt mājās.

Sabiedriskā transporta padomes sēdē diskutēja par nepieciešamību optimizēt reģionālo autobusu reisus, kuru rentabilitāte ir 10% vai zemāka. Analīze tika veikta par dažādiem parametriem, piemēram, vidējais pasažieru skaits reisā, finansiālā slodze valsts budžetam, vai maršruta reisi ir vienīgie savienojumā ar apdzīvotu vietu, vai iespējams ieviest transportu pēc pieprasījuma utt.

Kopumā tika izvērtēti 749 reisi, tuvākajā nākotnē no tiem plānots slēgt 68 reisus, kā arī 41 reisā veikt izmaiņas, tos saīsinot vai samazinot izpildes dienas. Visi plānošanas reģioni, kur maršruti ir piekritīgi atbilstoši teritoriālajam plānojumam, ir saskaņojuši izmaiņas.

Rīgā notiek neatkarīgas sabiedriskā transporta līnijas (metrobusa līnijas) projektēšana, galapunkts ir plānots Juglas ielā pie veikala “IKEA” un t/c "Sāga". Tur paredzētas arī pieturas un stāvēšanas vietas reģionālās nozīmes autobusiem, kas pasažieriem nodrošinātu pārsēšanos reģionālās nozīmes autobusu maršrutiem uz metrobusu un otrādi.

Sēdē tika konceptuāli atbalstīta iespējamā reģionālās nozīmes autobusu maršrutu reisu, kas kursē pa autoceļu P4 caur Ulbroku un Dreiliņiem, galapunkta izveidošanu metrobusa galapunkta vietā Juglas ielā pie “IKEA”. Potenciālās izmaiņas varētu skart reģionālo autobusu maršrutus Ropažu, Sauriešu/Upesleju virzienā.

Tuvākajā nākotnē būs Sabiedriskā transporta padomes atbalsts arī līdzīgu pārsēšanās punktu izveidei Rīgas pilsētā arī citos virzienos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.