Menu
 

Pieaugot cietušo skrejriteņu lietotāju skaitam, LAMB sāk sociālo kampaņu "Neesi SkrejKritenis!"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pieaugot cietušo skrejriteņu lietotāju skaitam, LAMB sāk sociālo kampaņu "Neesi SkrejKritenis!"

Ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros iesaistīti elektroskrejriteņu lietotāji, ir strauji audzis, tāpēc jau tagad stājušās spēkā izmaiņas Ceļu satiksmes likumā un tuvākajā laikā būs izmaiņas arī Ceļu satiksmes noteikumos. Lai aktualizētu normatīvos iestrādātās drošības prasības, veicinātu cieņpilnu attieksmi starp visiem satiksmes dalībniekiem un mazinātu ar elektroskrejriteņiem saistītus nelaimes gadījumus, Latvijas Automoto biedrība (LAMB) uzsāk sociālo kampaņu “Neesi SkrejKritenis”, informēja biedrībā.

Pēdējo četru gadu laikā cietušo elektroskrejriteņu vadītāju skaits audzis 10 reizes, un šogad cietušo skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir teju dubultojies, liecina CSDD apkopotā statistika. Pērn pirmajos piecos mēnešos ceļu satiksmes negadījumos cietuši 64 elektroskrejriteņu vadītāji, šogad šis skaitlis jau pārsniedz 90.

“Tas, kā tu lieto un novieto skrejriteni, par tevi daudz pastāsta. Tāpat kā atrodoties pie auto stūres, arī pie skrejriteņa stūres nav nekas cits kā cilvēks, viņa uzvedība un paradumi. Ir publiski pieejami dati – katrs ceturtais satiksmes dalībnieks Latvijā uzskata, ka visnepieklājīgākie un kaitinošākie satiksmes dalībnieki ir tieši elektroskrejriteņu vadītāji. Tāpēc ir būtiski, lai elektroskrejriteņu lietotāji pievērstu uzmanību satiksmes drošībai un uz ceļa ievērotu ne tikai rakstītos noteikumus, bet arī nerakstītos savstarpējas cieņas un ētikas principus, lai ikviens ceļu satiksmes dalībnieks justos droši,” skaidro LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Aizvien biežāk tiek konstatēti gadījumi, kad elektroskrejriteņu vadītāji nonāk avārijas situācijās, kam par iemeslu ir drošības noteikumu nezināšana vai neievērošana. Taču jo īpaši traucējoši, pieaugot elektroskrejriteņu lietotāju skaitam, ir to lietotāju neapdomība un paviršība, atstājot nomas elektroskrejriteņus kur pagadās, nedomājot par to, ka tie var traucēt citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, jo īpaši – gājējiem. Izmaiņas gan Ceļu satiksmes likumā, gan Ceļu satiksmes noteikumos būs pamats tam, lai efektīvāk regulētu šo transportlīdzekļu lietošanu un uzlabotu satiksmes drošību pilsētvidē.

“Esam par sakārtotu un drošu pilsētvidi, tāpēc aicinām elektroskrejriteņu vadītājus proaktīvi pieiet gan drošības jautājumiem, gan arī ievērot nerakstītos ceļu satiksmes likumus – būt cilvēcīgiem, pieklājīgiem un izturēties vienam pret otru ar cieņu,” LAMB paziņojumā citēts Juris Zvirbulis. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.