Menu
 

Pirmajā pusgadā bērnu tiesību jomā sniegtas gandrīz 1000 konsultācijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu tiesību aizsardzības departaments 2023.gada pirmajā pusgadā sniedzis 872 konsultācijas – visvairāk runāts par kādu no vardarbības veidiem gan ģimenēs, gan iestādēs, gan vienaudžu vidū, gan arī no pieaugušo puses pret bērniem, informē VBTAI vadošā eksperte Simona Saule.

Visvairāk konsultācijas sniegtas februārī ar vidējo konsultācijas ilgumu 11 minūtes. Gandrīz vienādā apjomā konsultētas gan juridiskas personas (visvairāk skolas un bāriņtiesas), gan fiziskas personas (visvairāk vecāki).

Pirmajā pusgadā veiktas četras plānotas un 42 neplānotas bērnu tiesību ievērošanas pārbaudes, kā arī saņemtas 482 sūdzības par iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem. Sūdzības par iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem ģimenēs ir saņemtas 104 gadījumos, iestādēs – 364 gadījumos, vēsta S.Saule.

352 sūdzības no visām 482 saņemtajām sūdzībām, kas ir 73% no kopējā sūdzību skaita, saistītas ar bērnu tiesību pārkāpumiem skolās, pirmsskolas izglītības iestādēs, ārpusģimenes aprūpes iestādēs, krīzes centos, bibliotēkās, veikalos, ārstniecības iestādēs, peldbaseinos, nometnēs u.c. 85 sūdzības ir saņemtas par vienaudžu savstarpēju fizisku vardarbību, emocionālu vardarbību vai fizisku un emocionālu vardarbību.

Bērnu tiesību aizsardzības departamenta inspektori apmeklējuši seminārus, apmācības, piedalījušies darbnīcās un citos pasākumos, lai pilnveidotos un gūtu jaunas zināšanas, norāda VBTAI pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.