Menu
 

Tuvojas vērienīgākie velo svētki Latvijā – "Elektrum" Vienības brauciens Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

3.septembrī Siguldā notiks gada lielākais notikums Latvijas riteņbraukšanā – “Elektrum” Vienības brauciens. Visi aktīva dzīves veida cienītāji aicināti piedalīties vērienīgajā velo notikumā, izvēloties kādu četrām distancēm – Tautas, Retro velo, Sporta šosejas vai MTB (kalnu riteņbraukšanas). Otro gadu pēc kārtas dienu iepriekš – 2.septembrī – notiks bērnu Vienības brauciens, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

“Elektrum” Vienības brauciens šogad atzīmē savu 33. gadskārtu. Laika gaitā šis aizraujošais un plašām ļaužu masām pieejamais pasākums izaudzis par vienu no lielākajiem tautas sporta notikumiem Latvijā un centrālo notikumu riteņbraukšanā. Arī šogad brauciena rīkotāji parūpējušies par grandioziem svētkiem divu dienu garumā, aicinot piedalīties visa vecuma un sportiskās gatavības cilvēkus, kam sirdij tuva kopības sajūta un vēlme kustēties svaigā gaisā.

Grandiozos velo svētkus otro gadu pēc kārtas ievadīs Vienības bērnu braucieni. Centrālā Vienības brauciena diena būs 3.septembris. Sacensību centrs atradīsies Siguldas Svētku laukumā, kur notiks arī dažādas jestras aktivitātes, tostarp tirdziņš, darbosies sponsoru pilsētiņa un ikviens varēs nofotografēties uz lieliskās apbalvošanas skatuves, kas sava skaistā skata uz Gaujas senleju dēļ ir viena no ainaviskākajām Latvijā.

Organizatori šogad dalībniekiem piedāvās četras dažādas distances, kas katra ir unikāla un piemērota dažādām auditorijām. Kā katru gadu, arī šogad centrālā distances būs Tautas brauciens. Tā garums nedaudz pārsniegs 40 kilometrus, trasei vedot Allažu virzienā, kam sekos ceļš uz Inčukalnu, Sēnīti. Otrā daļa jau visiem ierastā – Murjāņi, Ragana, Turaida un, pēc Gaujas kalna pievarēšanas, atgriešanās Siguldā.

Asāku izjūtu cienītājiem lieliska būs MTB distance, kas vedīs pa Gaujas senlejas skaistajām takām, kā arī meža ceļiem, pļavām un platākiem grants vai asfalta seguma ceļiem. Savukārt šosejas riteņbraukšanas amatieriem un profesionāļiem lieliski piemērots būs ainaviski skaistais Sporta šosejas brauciens. Tā garums sasniegs 133 kilometrus.

Tiem, kuriem par ātrumu daudz būtiskāks ir nesteidzīgs brauciens draugu un domubiedru kompānijās skaistos tērpos un ar ekskluzīviem velosipēdiem, noteikti jāizvēlas Retro velo distance. Šogad tā piedāvās divus garumus – 29 un 45 kilometrus. Trases būs ar kontrolpunktiem, kuros braucēji varēs baudīt gardus latviešu ēdienus un dzērienus, baudot to visu elegantas mūzikas pavadībā.

Pieteikšanās “Elektrum” Vienības braucienam pilnā sparā rit mājaslapā www.velo.lv. Tur atrodamas arī trašu kartes un pasākuma plašāks apraksts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.