Menu
 

Krimuldas un Olaines pagastā deguši transportlīdzekļi, Saulkrastos un Ropažu pagastā - elektrolīnijas balsti Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Nedēļas pirmajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: degusi kūdra, atkritumi, sadzīves mantas, elektrolīnijas balsti, sausā zāle, koks un transportlīdzekļi, tāpat glābēji daudzviet novērsa stiprā vēja radītos postījumus.

Kā informē VUGD, pirmdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Jūrmalā, kur dega kūdra 0,5 m2 platībā, Lielajā ielā Mārupē, kur garāžā dega sadzīves mantas 2 m2 platībā, kā arī Ādažu novada Carnikavas pagastā, kur atklātā teritorijā dega atkritumi 4 m2 platībā. Vēl izsaukumi pirmdien tika saņemti uz Vidzemes šoseju Siguldā, kur dega sausā zāle 10 m2 platībā, kā arī Salaspils novada Salaspils pagastu, kur dega koks 3 m2 platībā.

Otrdien izsaukumi tika saņemts uz Krasta ielu Saulkrastos un Ropažu novada Ropažu pagastu, kur dega elektrolīnijas balsti 0,2 m2 un 0,5 m2 platībā, vēsta glābšanas dienestā.

Trešdien plkst.10.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Krimuldas pagastu, kur uz autoceļa ar atklātu liesmu dega vieglā automašīna 5 m2 platībā. Notikuma vietā strādāja Saulkrastu un Siguldas ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Inčukalna brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst.11.33 ugunsgrēks likvidēts. Naktī uz ceturtdienu līdzīgs izsaukums tika saņemts uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega kravas automašīnas piekabe 1 m2 platībā.

Nedēļas sākumā Pierīgā kopumā tika saņemti 34 izsaukumi uz stiprā vēja radīto postījumu novēršanu. Visbiežāk uz ceļa braucamajām daļām bija uzkrituši koki. Ugunsdzēsēji glābēji kokus sazāģēja un ceļa braucamās daļas atbrīvoja, stāsta VUGD pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.