Menu
 

Aktieris Egils Melbārdis peldējies ar ziloņiem mežonīgā upē Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto no personīgā arhīva Foto no personīgā arhīva

28.augusta vakarā ar krāšņu koncertu Dzintaru koncertzālē noslēgsies Latvijas dziedošo aktieru salidojums "Viena vieta uz brieža vēl brīva". Tajā kopā ar saviem dziedošajiem kolēģiem Ditu Lūriņu, Zani Dombrovsku, Mārci Maņjakovu u.c. uz skatuves kāps arī Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis. "Koncertā skanēs zināmas un mazāk dzirdētas dziesmas no teātra izrādēm, kurās esam spēlējuši: "Es mīlu, Tu zini", "Ja Tu man esi" un "Ir visuma puteklis cilvēks" no Zigmara Liepiņa muzikālās drāmas "Adata", "Lauras dziesma", "Druē dziesma", "Ubagu dziesma", kā arī Kerijas un Herstvuda duets no Raimonda Paula mūzikla "Māsa Kerija", Finka dziedājums "Nē, manis nav" no Jāņa Lūsēna rokoperas "Sfinksa" un daudzi citi skatītājiem labi pazīstami skaņdarbi," saka aktieris, aicinot uz koncertu.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

Gruzijas kalnos ceļā uz Svanetijas apgabalu braucis mašīnā piecas stundas vētras laikā pa serpentīna ceļu, akmeņiem krītot uz mašīnas kapota. Smēķējis ceļmalā Šrilankā, neapjaušot, ka, saulei norietot, zālē "ierodas" kobras. Peldējies ar ziloņiem mežonīgā upē u.c.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē…

Mana dēla Gustava iestāšanās prestižajā Londonas teātra augstskolā – Mauntvjū universitātē (Mountview University), lai trīs gadus studētu aktiera-mūziķa specialitātē. Redzēt viņa darbaspējas, neatlaidību un gribu. Varētu arī pieskaitīt pie ekstrēmākajiem pasākumiem skolas un dzīvošanas naudas gādāšanu, kas seko vienam no emocionālākajiem brīžiem.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Daba, cilvēki man apkārt.

Kas ir jūsu veselīgie ieradumi?

Samērā ātri aizmirst slikto.

Kas ir jūsu kaitīgie ieradumi?

Smēķēšana.

Kāda ir vērtīgākā dzīves laikā gūtā atziņa?

Laiks visu saliek pa vietām, un, ja mērķis ir labs, tad dzīve pati izdarīs no tevis brīžiem neatkarīgus pavērsienus, lai mērķis tiktu sasniegts. Ne viss pakļaujas loģikai un veselajam saprātam.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu izlasīt/redzēt citiem?

Iesaku noskatīties filmu "Openheimers".

Kādu mūziku klausāties?

Visdažādāko. Aizvien retāk piespiežos sekot līdzi aktualitātēm. Klausos to, kas konkrētā brīdī patīk, – no roka līdz klasikai.

Kāds ir jūsu spontānākais/nepraktiskākais pirkums?

Savulaik ierunāju animācijas filmas "Bīmeni" sērijas. Un tur varoņi sacentās, ar īpašu iekārtiņu šaujot dažādu krāsu bumbiņas. Mans dēls toreiz bija mērķauditorija, un, protams, kad Latvijas rotaļlietu veikalos parādījās šīs iekārtiņas (par bargu naudu), bija tāda Gustavam jānopērk. Mēģinājām uzspēlēt vienu reizi, bet ne pārāk veiksmīgi. Tad arī sapratu, ka esmu kritis par instrumentu un upuri multfilmai/reklāmai, Austrumu rotaļlietu tirgum. Tik garlaicīgi! Un nekāda sakara ar multfilmās redzēto…

Vieta un laiks, kur gribētu dzīvot.

Tur, kur nav kara, un – ne Krievijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.